Airco met een CV-ketel combineren

Airco met een CV-ketel combineren

Een CV-ketel en airco combineren

Je CV-ketel en airco combineren, je vraagt je vast af waarom je dat zou doen. Een CV-ketel zorgt ervoor dat het lekker warm is in huis en dat je warm water hebt. Een airco schaf je juist aan voor het verkoelen van je huis. Ze vullen elkaar inderdaad aan, maar is een airco echt nodig? Het is in Nederland nog niet gebruikelijk om het in huis te hebben. Maar ook in ons kikkerlandje worden de zomers steeds warmer en lopen de temperaturen binnen op. Een beetje verkoeling van de airconditioning is dan een fijne toevoeging in huis.

 

Huis verwarmen met airco

Maar wist je dat het ook omgekeerd werkt. Normaal wordt de lucht binnen gekoeld, waarbij de airco de warmte afstoot naar buiten. Dit proces kan ook omgedraaid worden, waarbij de koude buitenlucht wordt omgezet naar warmte voor binnen.

 

Vaak wordt een airco in de huiskamer geïnstalleerd. Hier wordt het meest geleefd en deze ruimte wil je lekker koel hebben in de zomer. Als het buiten kouder wordt en het weer tijd is om de verwarming aan te zetten, is de verwarmingsstand van de airconditioning een energiezuinige keuze!

 

Nu denk je vast dat je de CV-ketel weg kunt doen. Helaas is dat niet waar. Een airco kan in principe maar één ruimte verwarmen. Je moet dus meerdere producten kopen - oftewel een multi-split airco – om het overal in huis lekker warm te maken. Daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan. Dat is niet het enige nadeel. Als het buiten erg koud wordt, is die energiezuinige airco niet meer zo zuinig.

 

Voordelen airco:

  • Verkoeling in de zomer
  • Verwarming in de winter
  • Gezonde en frisse lucht
  • Luchtzuiverend
  • Energiezuinig

Is de combinatie CV-ketel en airco iets voor jou?

Is een airco een mooie toevoeging? En is jouw cv-ketel aan vervanging toe? We hebben nu een mooie actie! Bij aanschaf van een nieuwe cv-ketel ontvang je een mobiele airco cadeau. Bekijk hier de actie en maak er snel gebruik van. 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren

  Woningisolatie zorgt er toch voor dat de warmte binnen blijft en niet nodig is in de zomer? Dat zou je denken, maar is niet helemaal...

De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen

‘Stil, duurzaam, mooi en winstgevend’ Na een kleine twintig jaar was de CV-ketel van Jan Helmink aan vervanging toe. Een...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2020 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Geas Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten