Het schoonhouden van je mechanische ventilatie

Onderhoud zorgt voor een gezonde leefomgeving

Het is erg belangrijk dat je huis goed geventileerd wordt. Vervuilde binnenlucht kan namelijk schadelijk zijn voor je gezondheid. Mechanische ventilatie ververst de lucht in huis door voortdurende luchtafvoer. Schone lucht komt dan vanzelf binnen via open ventilatieroosters.

Voor het verversen van lucht moet je ventilatiesysteem natuurlijk schoon zijn. De mechanische ventilatie raakt na verloop van tijd vervuilt (je kunt dit ook herkennen als je de afzuigventielen schoonmaakt). Vervuilde luchtkanalen en achterstallig onderhoud zorgen voor minder rendement en daardoor voor minder frisse lucht in je woning. En dat is niet wat je wilt.

Om zeker te zijn van schone lucht in je woning en daardoor een gezonde leefomgeving is het belangrijk je mechanische ventilatiesysteem (de box op zolder) tenminste eens per 2 jaar te laten onderhouden. Het reinigen van de kanalen van je ventilatiesysteem kun je eens per 8 jaar laten uitvoeren.

Soorten onderhoud

Kies voor de zekerheid van een abonnement

Het onderhoud voor je mechanische ventilatie kun je op verschillende manieren regelen. Je kunt kiezen voor een Onderhoudsabonnement of voor een eenmalige Onderhoudsbeurt. Met  een Onderhoudsabonnement ben je verzekerd van regelmatig onderhoud. Je hebt nergens omkijken naar. Welke mate van zekerheid kies jij?

Meer lezen over de soorten onderhoud

Is in jouw woning het ventilatiesysteem schoon?

Het schoonmaken van een ventilatiesysteem wordt vaak vergeten in een woning. Zo zijn de  ventilatiekanalen niet zichtbaar en worden, logischerwijs, niet vaak gecheckt op vuil. Vuil en stof waardoor de capaciteit van het systeem afneemt. Hiernaast een foto van een vervuild luchtkanaal.

Wij raden je aan om eens per 8 jaar het hele ventilatiesysteem te reinigen. Hiermee bedoelen we de kanalen die van je box op zolder naar de roosters in je keuken, badkamer of toilet lopen. Een ventilatie-unit zelf heeft vaker onderhoud nodig. Hiervoor kun je een Onderhoudsabonnement afsluiten

Lees meer over de reiniging van kanalen

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over het ventileren van je woning. Een schoon en gezond leefklimaat is een vereiste. Want niemand wil immers toch vervuilde lucht in huis?

Je kunt ons bellen op telefoonnummer 053 852 85 00 of vul onderstaand formulier in. Wij nemen dan contact met jou op. Geen vraag is ons teveel!

Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Contactmethode*
Opmerking*