Waarom is CV-ketel onderhoud belangrijk?

Onderhoud zorgt voor veiligheid en zekerheid

Net zoals een auto heeft ook je CV-ketel regelmatig onderhoud nodig. Onderdelen van de  CV-ketel kunnen verroesten, verslijten of verkeerd ingesteld zijn. Dit zorgt vaak voor onnodig gasverbruik of voor onverwachte storingen. Door je CV-ketel te laten onderhouden verklein je het risico op defecten. Onderhoud zorgt voor verlenging van de levensduur van je CV-ketel. Onderhoud geeft je dus zekerheid.

Daarnaast helpt regelmatig onderhoud je ook om energie te besparen. Door onderhoud werkt de CV-ketel optimaal en met het beste rendement. Dit kan tot 5% energie besparen!

En niet onbelangrijk, regelmatig CV-ketel onderhoud zorgt ook voor veiligheid. Een vuile ketel verhoogt de kans op de uitstoot van koolmonoxide. Dit is misschien nog wel de belangrijkste reden om je CV-ketel tijdig te laten onderhouden. Bij veel brandverzekeringen is CV-ketel onderhoud zelfs verplicht.

De voordelen van CV-ketel onderhoud

Alle voordelen op een rijtje

 • Voorkomt storingen
 • Verlengt de levensduur
 • Verhoogt de veiligheid
 • Zorgt voor een beter rendement; dit bespaart stookkosten
 • Zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van je huis

Kies er dus voor om je CV-ketel regelmatig te laten onderhouden. Jij wilt immers toch ook zekerheid en optimaal kunnen genieten van je eigen huis?

Hoe vaak is onderhoud nodig?

De frequentie van het onderhoud is afhankelijk van de leeftijd en het merk en type CV-ketel. Wij adviseren altijd om onderhoud minimaal eens per 2 jaar uit te voeren. Hoe vaak je onderhoud uit laat voeren is ook afhankelijk van je eigen wensen. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat hoe vaker je onderhoud laat uitvoeren hoe kleiner de kans op storingen wordt en des te meer je profiteert van het rendement van de ketel.

 

Wat houdt een Onderhoudsbeurt in?

De inhoud van de Onderhoudsbeurt kan per bedrijf verschillen. Bij Geas Energiewacht willen wij de veiligheid van je CV-ketel waarborgen. Daarom wordt onderhoud volgens strenge richtlijnen en eisen door ons uitgevoerd.

Lees verder

Soorten CV-ketel onderhoud

Het onderhoud voor je CV-ketel kun je op verschillende manieren regelen. Je kunt ervoor kiezen om een abonnement af te sluiten. Wij nemen dan contact met jou op als het tijd is voor onderhoud.  Dan heb je nergens omkijken naar. Je kunt er ook voor kiezen om zelf contact te zoeken als het volgens jou weer tijd is voor onderhoud. Dan kies je voor een zogenoemde ‘Eenmalige Onderhoudsbeurt’ door ons ook wel CV-ketel check genoemd. Er zijn verschillende soorten abonnementen mogelijk. Van ‘Budget Onderhoud’ voor een laag bedrag per maand tot ‘ZekerWarm Totaal’ waarbij je ook verzekerd bent van snelle hulp bij storingen en eventuele te vervangen onderdelen zijn mee verzekerd. 

Soorten onderhoud

Mogelijkheden CV-ketel Onderhoud

Er zijn verschillende mogelijkheden voor CV-ketel onderhoud. Elke variant heeft zo zijn voordelen. Welke optie past het beste bij jou?

Stel zelf je abonnement samen

 • Stel zelf een abonnement samen
 • Je hebt nergens omkijken naar, wij bellen als het tijd is voor onderhoud
 • Een vast laag bedrag per maand

Abonnement afsluiten

 

Kies een pakket

 • Kies een van onze pakketten
 • Wij bellen jou als het tijd is voor onderhoud
 • Een vast bedrag per maand

Kies een pakket

 

Eenmalige Onderhoudsbeurt

 • Naar eigen inzicht
 • Je moet zelf onthouden dat de CV-ketel onderhoud nodig heeft en contact opnemen
 • Slechts 85 euro

 Ketelcheck

Kunnen wij je verder helpen?

Wij zijn altijd bereikbaar en staan voor je klaar

We kunnen het ons voorstellen dat de informatie op deze pagina nog vragen bij je oproept of dat je twijfelt over welk onderhoud het beste bij jou past. Je kunt altijd contact met ons opnemen. Wij staan voor je klaar. Dit kan op verschillende manieren.

 053 852 85 00
 informatie@geas.nl

Ga naar het contactformulier

Geas Energiewacht werkt aan een veilig en comfortabel huis voor jou

In 2016 vierden wij onze 50e verjaardag. Dit betekent dat wij al meer dan 50 jaar ervaring hebben in het onderhouden van energietoestellen. Wist je dat wij inmiddels 165.000 abonnees hebben? De tevredenheid van onze abonnees is wat ons beweegt elke dag hard te werken. Onze dienstverlening wordt beoordeeld met een 8,5 en 96% van onze klanten beveelt ons aan. Dat geeft ons energie voor de volgende 50 jaar!