Waar moet ik op letten bij een nieuwe CV-ketel?

Het uitzoeken van een nieuwe CV-ketel kan best lastig zijn. Bovendien vormt de CV-ketel als het ware het warme hart van je huis. De CV-ketel regelt immers je verwarming en vaak ook je warme water. Om die reden hebben wij alle relevante informatie verzameld. Zo helpen we jou op weg naar een nieuwe CV-ketel die bij jou past.

Hoe moet ik beginnen?

Kijk anders eens naar je huidige situatie. Is jouw CV-ketel je goed bevallen of had je bijvoorbeeld liever sneller een bad vol warm water gehad? Door zo bewust bezig te gaan met de keuze van een CV-ketel kun je door slechts drie vragen te beantwoorden tot een goede keuze komen.

Een warm huis met of zonder warm water?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is of je een combi- of solo CV-ketel zou willen. Oftewel of je een CV-ketel wil die alleen jouw huis verwarmt of één die ook voor het warme water zorgt. Die laatste wordt ook wel een CV combi ketel genoemd en is het meest voorkomend. Doordat alles in één apparaat verwerkt zit bespaar je geld ten opzichte van de aankoop van twee losse apparaten. Zowel op het aankoopbedrag als op je energierekening. Een combiketel is verkrijgbaar in vele soorten en maten, er is er altijd wel één die bij je past.

Mocht je liever het warme water en de verwarming apart houden dan kun je kiezen voor een solo CV-ketel. Met dit type ketel heb je een los apparaat nodig voor het warme water. Een losse boiler of geiser biedt dan de uitkomst. Mocht je nog een goede boiler of geiser hebben of op meerdere losstaande locaties warm water nodig hebben dan is een solo ketel een goede oplossing.

Welk vermogen moet ik kiezen?

Een CV-ketel moet een bepaalde capaciteit hebben om het huis te verwarmen. Wanneer de CV-ketel te weinig vermogen heeft, wordt het huis onvoldoende verwarmd. Als  een CV-ketel een te groot vermogen heeft, wordt er onnodig veel energie verbruikt. Het juiste vermogen is dus erg belangrijk voor jouw comfort en je energierekening.

Afhankelijk van onder andere de grootte van je woning, het soort woning en de mate van isolatie maak je een keuze voor een CV-ketel. Niet alleen de omvang van je huis is dus van belang. Wanneer een huis goed geïsoleerd is, gaat er minder warmte verloren en wordt je huis sneller warm. Als jouw huis na 1980 is gebouwd heb je grote kans dat je bent voorzien van redelijk goede isolatie.     

Het vermogen van de CV-ketel wordt uitgedrukt in kiloWatt. Met onderstaande tabel kun je bepalen welk vermogen bij je woning past.

 AppartementTussenwoningHoekwoning/ 2-1kapVrijstaande woning
Vereist vermogen 11 tot 23 kiloWatt16 tot 28 kiloWatt 16 tot 30 kiloWatt  >30 kiloWatt
 

Met bovenstaande indicaties kun je het vermogen van een nieuwe CV-ketel kiezen. Echter raden wij je wel aan om advies te vragen van één van onze technische specialisten. Dankzij de ervaring van de technisch specialist, wordt je altijd een CV-ketel geadviseerd met het juiste vermogen en dan weet je zeker dat je goed zit.

Welke CW-waarde moet ik kiezen?

De CW-waarde geeft aan in welke comfort categorie een CV-ketel zich bevindt met betrekking tot jouw warmwatervoorziening. Hoe hoger de CW-waarde hoe groter het comfort en hoeveelheid warm water de CV-ketel kan leveren.

CW 3 CV-ketel

KraanJa
DoucheSpaardouche
BadNee
Gelijktijdig gebruikNee

CW 4 CV-ketel

KraanJa
DoucheNormale douche
BadNormaal bad
Gelijktijdig gebruikBeperkt

CW 5 CV-ketel

KraanJa
DoucheStort/regendouche
BadGroot bad
Gelijktijdig gebruikRedelijk

CW 6 CV-ketel

KraanJa
DoucheStort/regendouche
BadGroot bad
Gelijktijdig gebruikGoed

Wist je dat de CW4 waarde het meest gekochte CV-ketel type is? Voor een gemiddeld huishouden met 3 a 4 bewoners is een CW 4 of CW5 CV-ketel ideaal.

 

ComfortWaarde 3: Minimaal comfort

Een CV-ketel met een CW 3 komt steeds minder voor. De capaciteit voor het aanvoeren van warm water is voor veel huishoudens te laag. Een CV-ketel met CW 3 waarde kan bijvoorbeeld gebruikt worden in één persoonshuishoudens of in een klein appartement.


ComfortWaarde 4: Compact comfort

Wanneer je gebruik maakt van een gewone douche of klein bad kun je kiezen voor een CW 4 CV-ketel. Dit zijn simpele, compacte en zuinige CV-ketels die perfect passen in een gemiddelde tussenwoning of hoekwoning. De mogelijkheid voor het tegelijk gebruiken van warm water op meerdere plekken in huis is echter beperkt. Dit type CV-ketel is het meest voorkomend bij huishoudens.


ComfortWaarde 5: Prima wooncomfort

Een CW 5 CV-ketel is handig wanneer je een stort/regendouche of groot bad hebt, een bijkomend voordeel is dat dit type CV-ketel wel redelijk geschikt is voor warm water op meerdere punten tegelijk. Een CW 5 toestel is geschikt voor grotere woningen.


ComfortWaarde 6: Luxe wonen en genieten

Als je liever op meer dan één punt warm water tegelijk wilt gebruiken en een luxe stort/regendouche of groot bad hebt, dan kies je voor een CW6. Je profiteert van een royale hoeveelheid warm water, die op verschillende plekken in huis tegelijk aan te roepen is. Het douchen met een stort / regendouche is geen probleem. Met dit type heb je zeer hoog comfort en heb je nooit een tekort aan warm water.

Hoe werkt de CV-ketel installatie?

Bij Geas Energiewacht krijg je meer dan alleen de installatie van je CV-ketel. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat je gloednieuwe CV-ketel veilig en energiezuinig functioneert. Om die reden wordt de nieuw geplaatste CV-ketel volgens het OK CV kwaliteitslabel gecontroleerd en energiezuinig afgesteld. Zo begin jij met een optimaal, veilig en energiezuinig werkende  CV-ketel.

Gratis advies

Gratis merkonafhankelijk advies van één van onze productspecialisten.

Vakkundige installatie

Vakkundige installatie volgens strenge kwaliteitseisen. 

Energiezuinige CV-ketel

Nieuwe energiezuinige CV-ketel afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Vervangen onderdelen

Vervanging van bijhorende onderdelen zoals de rookgasafvoer en het expansievat. 

Garantie

2 jaar all-in garantie op installatiewerkzaamheden, CV-ketel en toebehoren. Binnen 2 jaar een storing? Gratis opgelost!

Felicitatie

Bij het naderen van het einde van de garantie; een gratis onderhoudsbeurt. 

 

Welk CV-ketel merk moet ik kiezen?

Geas Energiewacht is merkonafhankelijk, dit betekent dat onze adviseurs een eerlijk en objectief advies geven. Er wordt puur gekeken naar wat het best bij jouw woonsituatie past. De adviseur zal één of meerdere CV-ketel aanraden, maar de definitieve keuze maak je zelf. Wij hebben een ruim assortiment met alle A-merken.

 

Welk CV-ketel merk moet ik kiezen?

Geas Energiewacht is merkonafhankelijk, dit betekent dat onze adviseurs een eerlijk en objectief advies geven. Er wordt puur gekeken naar wat het best bij jouw woonsituatie past. De adviseur zal één of meerdere CV-ketel aanraden, maar de definitieve keuze maak je zelf. Wij hebben een ruim assortiment met alle A-merken.

 

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan

Adviesgesprek aanvragen

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek?

Tijdens het adviesgesprek helpt één van onze adviseurs je bij je keuze of bij het voorbereiden van de installatie. Dit gebeurt uiteraard op een moment dat het je schikt. Tevens ontvang je een offerte op maat, die je tot niks verplicht.

  • Kies net als 165.000 anderen voor Geas Energiewacht
  • Gratis offerte op maat
  • Hulp bij het kiezen van de juiste thermostaat en CV-ketel
  • 96% van onze klanten beveel ons aan!

Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ik wil advies over*
Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Opmerking
 
 
Stel gerust je vragen

Stel gerust je vragen

Heb je nog een vraag of is iets je nog onduidelijk? Neem dan contact met ons op, wij staan voor je klaar! Bellen kan naar 053 852 85 00

Stel hier je vraag

Gratis informatiebrochure

Gratis informatiebrochure

Wil je informatie ontvangen over CV-ketels?
In onze informatiebrochure lees je alle informatie die je nodig hebt om een nieuwe CV-ketel te kiezen.

Informatiebrochure aanvragen