Radiatoren ontluchten

Het is natuurlijk zeer vervelend als je een storing hebt aan jouw CV-ketel en je wilt dan ook het liefst dat deze zo snel mogelijk weer verholpen is. Wist je dat je een aantal storingen eenvoudig zelf kunt oplossen? Controleer daarvoor de volgende punten:

  • Is de CV-ketel opnieuw te starten (resetten)?
  • Controleer of er spanning aanwezig is
  • Brandt de waakvlam (indien aanwezig)?
  • Controleer of de gaskraan openstaat
  • Loopt de klokthermostaat op tijd?

Wanneer er lucht in de verwarming zit, moet je de radiatoren ontluchten. Deze storingen kun je eenvoudig zelf oplossen, kijk hiervoor de video hieronder.

Heb je de stappen doorlopen, maar kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via 053 852 85 00 of vul onderstaande gegevens in.

De verwarming ontluchten

Sommige problemen aan jouw radiatoren kan je zelf al oplossen. Een veel voorkomend probleem is lucht in de radiatoren. Dit is te herkennen aan een tikkend geluid dat vanaf je radiatoren af komt. Hierdoor wordt jouw huis niet goed opgewarmd. Doorloop de onderstaande stappen of bekijk het instructiefilmpje om te zien hoe je zelf eenvoudig de radiatoren kunt ontluchten.

Stap 1:
Voordat je de centrale verwarming kunt gaan ontluchten dienen alle radiatoren open te worden gedraaid. Daarnaast dient de centrale verwarming op zijn minst 10 minuten gewerkt te hebben. Zet vervolgens de thermostaat zo laag mogelijk en zet de CV-ketel uit. Dit kun je doen door de stekker uit het stopcontact te halen. Wacht minimaal een kwartier voordat je verder gaat.

Stap 2:
De radiator die het eerst ontlucht dient te worden is de radiator die zich het verst van de CV-ketel bevindt en op het laagste punt hangt. Lucht zoekt namelijk altijd het hoogste punt op. Werk vervolgens alle radiatoren af van beneden naar boven.

Stap 3:
Houd een doekje bij het ontluchtingsventiel van de radiator en draai het ventiel open. Als er water uitkomt, draai je het ventiel weer dicht. Herhaal dit proces voor alle radiatoren. Let op: het water kan heet zijn!

Stap 4:
Als je alle radiatoren hebt ontlucht, zet dan de CV-ketel weer aan. Controleer of de druk op de drukmeter van het toestel hoger is dan 1 bar. Wanneer de druk lager is, dan moet de installatie worden bijgevuld. Meer informatie over het bijvullen van de CV-ketel vind je hier.

Storing melden

Mocht je er toch niet uitkomen nadat je de bovenstaande stappen hebt doorlopen, neem dan contact met ons op. Bel 053 852 85 00 of vul onderstaand formulier in. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen. We willen ervoor zorgen dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost.

Wat gebeurt er na het invullen van dit formulier?

  • Wij nemen (telefonisch) contact met je op
  • Samen met jou verzamelen we zoveel mogelijk informatie over de toedracht
  • Er wordt een afspraak met je ingepland waarop de storing wordt opgelost.
  • Bij spoed is de monteur vaak al meteen onderweg

Heb je vragen, opmerkingen of een zeer dringende storing? Neem dan telefonisch contact met ons op via 053 852 85 00.

Ik wil contact over mijn storing via*
Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Opmerking*