CV-ketel bijvullen

Het is natuurlijk zeer vervelend als je een storing hebt aan jouw CV-ketel en je wilt dan ook het liefst dat deze zo snel mogelijk weer verholpen is. Wist je dat je een aantal storingen eenvoudig zelf kunt oplossen? Het komt namelijk vaak voor dat een storing te verhelpen is door simpel het water van je CV-ketel bij te vullen. Voordat je gaat bijvullen, controleer eerst de volgende twee punten: 

  • Is de CV-ketel opnieuw te starten (resetten)?
  • Is de waterdruk hoog genoeg (1,5 bar)?

Wanneer de waterdruk niet hoog genoeg is, moet je de CV-ketel bijvullen. Deze storingen kun je eenvoudig zelf oplossen, kijk hiervoor de video hieronder.

Heb je de stappen doorlopen, maar kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via 053 852 85 00 of vul onderstaande gegevens in.

Water bijvullen

Het is belangrijk dat je regelmatig jouw CV-ketel bijvult. Wanneer de waterdruk te laag is moet de CV-ketel meer energie verbruiken om het huis te verwarmen. Op met moment dat de druk nog verder daalt wordt jouw huis helemaal niet meer verwarmt. Doorloop de onderstaande stappen of bekijk het instructiefilmpje om te zien hoe je zelf gemakkelijk jouw CV-ketel kunt bijvullen.

Stap 1:
Controleer of de druk op de drukmeter van het toestel  hoger is dan 1 bar. Is de druk lager, dan moet de CV-ketel worden bijgevuld.

Stap 2:
Zet de thermostaat op de laagste stand. Vervolgens zet je de CV-ketel uit. Installaties met een digitaal display kun je uitschakelen via de aan-uitknop. Heeft jouw installatie geen digitaal display, haal dan de stekker uit het stopcontact. Let op, laat de CV-ketel afkoelen (15 min.). Koud water toevoeren naar een warm toestel kan immers beschadiging tot gevolg hebben.

Stap 3:
Plaats een emmer onder het uiteinde van de slang voor het lekken. Sluit de vulslang aan op de koudwaterkraan. Laat de vulslang langzaam vollopen, zodat er geen lucht meer in de slang aanwezig is. Draai dan de waterkraan dicht.

Stap 4:
Sluit de vulslang aan op de vulkraan van de CV-ketel en draai deze goed vast.

Stap 5:
Draai de waterkraan open en vervolgens de vulkraan van de CV-ketel. De vulkraan van de CV-ketel moet je een kwartslag draaien. Als de druk tussen de 1,5 en 2 bar staat, sluit je eerst de vulkraan en daarna de waterkraan. Koppel de vulslang af en laat het water dat nog in de slang zit in een emmer lopen. Bewaar de vulslang dicht bij de CV-ketel.

Stap 6:
Je kunt nu de CV-ketel weer aanzetten. Stop de stekker in het stopcontact en zet de kamerthermostaat weer op de gewenste stand.

Storing melden

Mocht je er toch niet uitkomen nadat je de bovenstaande stappen hebt doorlopen, neem dan contact met ons op. Bel 053 852 85 00 of vul onderstaand formulier in. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen. We willen ervoor zorgen dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost.

Wat gebeurt er na het invullen van dit formulier?

  • Wij nemen (telefonisch) contact met je op
  • Samen met jou verzamelen we zoveel mogelijk informatie over de toedracht
  • Er wordt een afspraak met je ingepland waarop de storing wordt opgelost.
  • Bij spoed is de monteur vaak al meteen onderweg

Heb je vragen, opmerkingen of een zeer dringende storing? Neem dan telefonisch contact met ons op via 053 852 85 00.

Ik wil contact over mijn storing via*
Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Opmerking*