Over CV-ketels

Een CV-ketel verhoogt het comfort in je woning en zorgt voor een heerlijk warme douche. De nieuwe HR CV-ketels zorgen tevens voor een grote daling in de energiekosten.

Hieronder geven wij meer informatie over de eigenschappen waarop je moet letten en leggen we uit waarom je een oude CV-ketel in veel gevallen beter kunt vervangen. Jij wilt immers toch ook een goede CV-ketel?

Terug naar vorige pagina

Waarom je CV-ketel vervangen?

Een CV-ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. Natuurlijk zijn er uitzonderingen die langer mee gaan, maar in het algemeen staat vast: hoe ouder de CV-ketel is, hoe groter de kans op storingen. Deze storingen komen altijd op een moment dat het niet uitkomt, met vaak hoge reparatiekosten tot gevolg.

Maar er zijn meer redenen om een CV-ketel te vervangen. Wanneer je bijvoorbeeld voorzien wilt zijn van de nieuwste technologieën, een hoger comfort wilt of energie wilt besparen.

Lees meer over CV-ketel vervangen

Type CV-ketels

Je hebt vier types CV-ketels; HR combi CV-ketels, HR solo CV-ketels, VR combi CV-ketels en VR solo CV-ketels. Verruit het meest voorkomende type is de HR-Combi ketel. Hiermee heb je een hoog rendement en deze CV-ketel zorgt voor verwarming thuis én warm water. Weet je niet zeker welke type CV-ketel voor jou het meest geschikt is, bekijk dan alle info.

Lees meer over de type CV-ketels

CV-ketel eigenschappen

De belangrijkste eigenschappen van een CV-ketel zijn het vermogen en de CW-waarde. Wanneer de CV-ketel te weinig vermogen heeft, wordt je huis niet warm genoeg. Wanneer de CV-ketel teveel vermogen heeft, verbruik je onnodig energie. Waar het vermogen staat voor de verwarmingscapciteit, staat de CW waarde voor de hoeveelheid warmwater die de CV-ketel kan leveren. 

Lees meer over eigenschappen

Tip van Detlef

Veel technische aspecten van een CV-ketel installatie worden bij het uitzoeken van een CV-ketel over het hoofd gezien. Zo kun je een CW5 CV-ketel nodig hebben voor een massage douche, maar dan moeten jouw waterafvoer en toevoer dit wel aankunnen. Tijdens het adviesgesprek letten wij hier altijd extra op.

CV-ketel keuzehulp

Veel dingen dus waar je op moet letten bij de keuze voor een CV-ketel. Wil je weten welke CV-ketel het beste bij jouw situatie past? Doorloop het online stappenplan. Binnen enkele stappen weet je precies welke CV-ketel voor jou geschikt is!

CV-ketel installatie

Een CV-ketel is een ingewikkelde installatie, waarin veel samenkomt: gas, water, elektra, rookgassen en lucht. Je wilt natuurlijk wel dat een nieuwe CV-ketel goed aangesloten wordt, waardoor je een veilige installatie hebt en waarmee je jaren vooruit kan. Naast de CV-ketel zelf is het ook belangrijk dat bijhorende onderdelen tijdig vervangen worden. Wel zo veilig!

Gratis advies

Gratis merkonafhankelijk advies van één van onze productspecialisten.

Vakkundige installatie

Vakkundige installatie volgens strenge kwaliteitseisen. 

Energiezuinige CV-ketel

Nieuwe energiezuinige CV-ketel afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Vervangen onderdelen

Vervanging van bijhorende onderdelen zoals de rookgasafvoer en het expansievat. 

Garantie

2 jaar all-in garantie op installatiewerkzaamheden, CV-ketel en toebehoren. Binnen 2 jaar een storing? Gratis opgelost!

Felicitatie

Bij het naderen van het einde van de garantie; een gratis onderhoudsbeurt. 

CV-ketel installatie

Gratis informatiebrochure

Wil je precies weten waarop je moet letten bij een nieuwe CV-ketel en welke mogelijkheden er allemaal zijn? Vraag dan onze uitgebreide informatiebrochure aan. Hierin leggen wij je van stap tot stap uit waar je op moet letten bij een nieuwe CV-ketel. De informatiebrochure is een gratis service van Geas Energiewacht.

Vraag de informatiebrochure aan

Weet je al wat je zoekt?

Het uitzoeken van een nieuwe CV-ketel is niet gemakkelijk. We helpen je er daarom graag bij; gratis en vrijblijvend. Wanneer je een adviesgesprek aanvraagt nemen we vaak dezelfde dag nog contact met je op om een afspraak in te plannen. Eén van onze technisch adviseurs helpt je dan graag verder bij je keuze. Ook als je de keuze eigenlijk al gemaakt hebt is een technische controle in de vorm van een adviesgesprek aan te raden.

Vraag vrijblijvend advies aan

Advies aanvragen

 

Gratis en vrijblijvend advies?

Als je een CV-ketel aanschaft, wil je natuurlijk weten dat je goed zit. Onze adviseurs zitten al jaren in het vak en helpen je graag. Gratis en vrijblijvend! Vraag een gratis adviesgesprek aan bij je thuis of vraag een online offerte aan via de mail.

Het voordeel van een adviesgesprek

  • Gratis en vrijblijvend advies op maat
  • Afgestemd op jouw wensen, je woning en de installatie
  • Persoonlijke hulp bij het kiezen van de juiste thermostaat en CV-ketel
  • Met een topservice die wordt beoordeeld met een 8,8

Vul onderstaande gegevens in of bel 053 852 85 00. 

Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Ik kies voor
Opmerking
 
 
Stel gerust je vragen

Stel gerust je vragen

Heb je nog een vraag of is iets je nog onduidelijk? Neem dan contact met ons op, wij staan voor je klaar! Bellen kan naar 053 852 85 00

Stel hier je vraag

Gratis informatiebrochure

Gratis informatiebrochure

Wil je informatie ontvangen over CV-ketels?
In onze informatiebrochure lees je alle informatie die je nodig hebt om een nieuwe CV-ketel te kiezen.

Informatiebrochure aanvragen