CV-ketel eigenschappen

Een nieuwe CV-ketel die aansluit op jouw wensen

De twee belangrijkste eigenschappen van een nieuwe CV-ketel zijn het vermogen en de hoeveelheid warm water. Het is zaak om de CV-ketel te vinden met precies het perfecte vermogen, want een CV-ketel met te veel vermogen verbruikt onnodig veel energie.

Daarnaast is het belangrijk om er op te letten hoeveel warm water een CV-ketel kan leveren. Mocht je een stortdouche willen gebruiken, dan heb je een grotere toevoer van warm water nodig. De CW waarde geeft aan hoeveel warm water de CV-ketel kan leveren. Hoe hoger de waarde, hoe meer warm water.

Ketelkiezer

Bij de keuze voor een nieuwe CV-ketel komt veel kijken. Zo is niet alleen de grootte van jouw woning belangrijk, maar ook je warm water gebruik. Zo kun je de volgende vragen stellen:

  • Welke Comfort Waarde kies ik?
  • Hoeveel vermogen moet mijn nieuwe CV-ketel hebben?
  • Hoe zit het met de installatie?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of bekijk het binnen enkele simpele stappen online. Met de ketelkiezer weet je met een paar simpele stappen welke CV-ketel voor jou geschikt is.

Kies het juiste vermogen

Het vermogen van een CV-ketel wordt uitgedrukt in kilowatt (kW). Een CV-ketel moet een bepaalde capaciteit hebben om het huis te verwarmen. Dit vermogen wordt bepaald door bijvoorbeeld de grootte van je huis, hoe goed je huis geïsoleerd is en wat voor type woning je hebt.

Hieronder een indicatie hoeveel van vermogen je het best kunt kiezen. Let op, dit is een indicatie. Eén van onze adviseurs komt graag vrijblijvend bij je langs om deze gegevens te checken.

 AppartementTussenwoningHoekwoning/ 2-1kapVrijstaande woning
Vereist vermogen 11 tot 23 kilowatt16 tot 28 kilowatt 16 tot 30 kilowatt  >30 kilowatt

 

CW-waarde

De CW-waarde geeft aan hoeveel warm water de CV-ketel kan leveren. Jouw CV-ketel moet natuurlijk genoeg warm water leveren om bijvoorbeeld een douche te nemen. Heb je een stortdouche? Dan moet de CV-ketel veel meer warm water kunnen leveren dan wanneer je een normale- of spaardouche hebt. Maar let op, de waterdruk moet dan ook voldoende zijn. Vraag hierna bij één van onze technisch adviseurs.

CW-waarde

Kraan

Douche

Bad

Gelijktijdig gebruik

CW 3

Ja

Spaardouche

Nee

Nee

CW 4

Ja

Normale douche

Normaal bad

Beperkt

CW 5

Ja

Stort/Regendouche

Groot bad

Redelijk

CW 6

Ja

Stort/Regendouche

Groot bad

Goed

Gratis vrijblijvend adviesgesprek of een offerte per mail

Met bovenstaande indicaties kun je het vermogen en CW-waarde van je nieuwe CV-ketel kiezen. Echter raden wij je wel aan om advies te vragen van één van onze technische specialisten. Dankzij de ervaring van de technisch specialist, wordt je altijd een CV-ketel geadviseerd met het juiste vermogen. Vul hieronder je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek of bel 053 85 28 500. Of kies voor een offerte per mail.

Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Ik kies voor
Opmerking