De keuze voor de juiste CV-ketel

Er zijn vele soorten en smaken CV-ketels, maar welke past bij jouw wensen? Kies je voor een CV-ketel die alleen je huis verwarmt, of wil je ook genieten van een warm bad? En hoe hoog wil je dat het rendement is? Wij helpen je wegwijs te maken in de verschillende soorten CV-ketels

Hoog rendement CV-ketel

CV-ketel fabrikanten zijn voortdurend opzoek naar verbeteringen voor CV-ketels. Het is dus om die reden dat CV-ketels steeds energie zuiniger worden en dat werkt in je voordeel. De huidige hoog rendement CV-ketels zijn al veel energiezuiniger dan de CV-ketels van 10-15 jaar geleden.

Er zijn twee soorten hoog rendement CV-ketels: HR combi ketel en HR solo ketel. Wil je het huis verwarmen en heerlijk warm douchen door de CV-ketel, dan moet je kiezen voor een HR combi ketel. Door slim gebruik te maken van restwarmte, kunnen HR-ketels een rendement leveren van 109%.

Een solo ketel zorgt alleen voor de verwarming van je huis. Als je warm water wilt gebruiken, heb je een extra geiser of boiler nodig. Heb je een geiser of een boiler en ben je daar tevreden over, dan is het verstandig om een HR solo ketel te nemen. 

Voordelen van een HR CV-ketel

De meeste HR CV-ketels die verkocht worden hebben een rendement van 107%. Dit betekent dat in het verwarmingsproces geen warmte verloren gaat en meer dan 100% wordt omgezet in nuttige warmte, door slim gebruik te maken van restwarmte. Deze restwarmte ontstaat bij de verbranding van gas. En dit is weer positief voor je portemonnee. 

Vanaf september 2015 kunnen alleen nog maar CV-ketels aangeschaft worden met minimaal een energielabel B. Elke verkochte CV-ketel voldoet hieraan. Naast een grote besparing levert een nieuwe CV-ketel ook een stijging van de woning prijs op. Er zijn twee energielabels: één voor tapwater en één voor verwarming. De meeste CV-ketels hebben een A-label. 

Tip van Ton!

Wist je dat er door verouderde CV-ketels wel 15% tot 20% aan energiekosten verspild wordt? Zo is het rendement van een nieuwe HR-ketel zo'n 20 procent hoger dan een verouderde VR-ketel! Het vervangen kan dus veel geld opleveren. 

Verbeterd rendement CV-ketel

Naast de HR CV-ketels bestaan er ook Verbeterd rendement CV-ketels op de markt. Een VR combi CV-ketel levert net zoals een HR combi ketel zowel een comfortabel warm huis als warm water voor je douche. VR CV-ketels zijn alleen een stuk minder rendabel. Hierdoor kan de VR-ketel slechts 90% omzetten naar nuttige warmte. 

Alleen met hoge uitzondering mogen er nog VR-ketels verkocht worden, als bijvoorbeeld een HR-ketel plaatsen niet mogelijk is. HR-ketels moeten aangesloten worden op het riool, omdat de rookgassen voor condens zorgen. Dit in tegenstelling tot VR-ketels. 

Kies de ideale CV-ketel met onze CV-ketel keuzehulp

Bij de keuze voor een nieuwe CV-ketel komt veel kijken. Zo is niet alleen de grootte van jouw woning belangrijk, maar ook de hoogte van je comfort en je warm water gebruik.

Wil je er van verzekerd zijn dat je CV-ketel perfect bij jouw wensen past, gebruik dan de CV-ketel keuzehulp. Met de CV-ketel Keuzehulp weet je met een paar simpele stappen welke CV-ketel voor jou geschikt is.

Vraag een vrijblijvend advies aan

Advies aanvragen

Een gratis vrijblijvend adviesgesprek of een offerte per mail

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. Eén van onze technisch adviseurs komt dan langs om je te helpen bij je keuze en een offerte achter te laten. Geheel gratis en vrijblijvend natuurlijk.

Je kunt ook kiezen voor een digitale offerte per mail. Dit is dan geen standaard offerte, maar een offerte die op maat voor jou gemaakt is aan de hand van foto's die je stuurt van je huidige CV-ketel.

Het voordeel van een adviesgesprek

  • Gratis en vrijblijvend advies op maat
  • Afgestemd op jouw wensen, je woning en de installatie
  • Persoonlijke hulp bij het kiezen van de juiste thermostaat en CV-ketel
  • Met een topservice die wordt beoordeeld met een 8,8

Vul hieronder jouw gegevens in en wij nemen contact met je op. Direct bellen naar 053 85 28 500 kan natuurlijk ook.

Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Ik kies voor
Opmerking