Subsidies en regelingen

 

De overheid wil de landelijke uitstoot van CO² verkleinen en stimuleert daarom de aanschaf van energiebesparende maatregelen. Op deze pagina vind je de beschikbare subsidies en regelingen. Profiteer nu!

Energiebespaarlening 'Ik investeer slim'

De lening is in heel Nederland geldig

 

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen te financieren. De lening kan gebruikt worden voor vrijwel alle energiebesparende maatregelingen, zoals woningisolatie, zonneboilers, waterzijdig inregelen of zonnepanelen. Wil je de lening gebruiken voor zonnepanelen, houd er dan rekening mee dat 75% van deze lening gebruikt kan worden voor zonnepanelen. Het resterende percentage moet geïnvesteerd worden in andere energiebesparende maatregelen.

 

Te lenen bedrag Indicatie rente* Eenmalige kosten Looptijd Eerder aflossen
Minimaal  2.500,- tot maximaal 25.000,-  1,9-2,7% 2% van het totale bedrag 7, 10 of 15 jaar afhankelijk van het bedrag Boetevrij aflossen mogelijk

 

*Kijk voor de actuele rente en meer voorwaarden van de lening op de website www.energiebespaarlening.nl.
 

Energiebespaarlening Overijssel

Extra voordelig lenen voor Overijsselaars

Woningeigenaren en VvE's in Overijssel kunnen momenteel aanspraak maken op de Energiebespaarlening Overijssel. Dit is een extra voordeel voor Overijsselaars op de huidige NEF-lening (Energiebespaarlening 'ik investeer slim'). Vanuit het Nationaal Energiebespaarfonds is eenmalig 1,7 miljoen beschikbaar gesteld, waardoor de rente voor bewoners uit Overijssel zal zakken met 0,5% tot 0,9%. Maximaal 75% van de lening mag geïnvesteerd worden in zonnepanelen, de overige 25% moet bestaan uit andere energie besparende oplossingen.

 

Te lenen bedrag Indicatie rente* Eenmalige kosten Looptijd Eerder aflossen
Minimaal  2.500,- tot maximaal 25.000,-  1,2-1,6% 2% van het totale bedrag 7, 10 of 15 jaar afhankelijk van het bedrag Boetevrij aflossen mogelijk

 

*Kijk voor de actuele rente en meer voorwaarden van de lening op de website www.energiebespaarlening.nl.

 

Investeringssubsidie duurzame energie ISDE

De investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is door de overheid ingevoerd om Nederlandse huishoudens en bedrijven te stimuleren om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. De investeringssubsidie geeft een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Zowel zakelijke als particuliere gebruikers kunnen de subsidie aanvragen. Deze vorm van subsidie geldt echter alleen voor bestaande woningen (van voor 30 juni 2018) en niet voor nieuwbouw.

Subsidie voor warmtepompen

Bespaar gemiddeld € 1.500,-

In verband met de overheidsplannen voor het aardgasvrij maken van alle woningen in Nederland, is er subsidie beschikbaar gesteld voor de aanschaf van warmtepompen. Deze subsidie kan variëren van € 1.100,- tot meer dan € 2.000,- op de aanschafprijs, afhankelijk van het type apparaat en het vermogen. Lees meer over warmtepompen.

Subsidie voor zonneboilers

Bespaar gemiddeld € 650,-

In 2018 is het door de ISDE mogelijk om subsidie aan te vragen voor een zonneboiler! Een huishouden zal hierdoor op de aanschaf van een zonneboiler gemiddeld € 650,- kunnen besparen. De subsidie op een zonneboiler bedraagt gemiddeld € 1.000,-. Hierdoor is de investering in een zonneboiler nog rendabeler. Lees meer over zonneboilers

 

Lees meer over de subsidie

Kan ik subsidie krijgen voor energiebesparing?

De overheid stelt regelmatig subsidies beschikbaar voor energiebesparende maatregelen. Ben je benieuwd naar de subsidies en regelingen in jouw regio? MilieuCentraal heeft samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de EnergieSubsidiewijzer ontwikkeld. Als je deze invult, zie je al gauw welke subsidies er beschikbaar zijn.

 

Doe de subsidie check

Btw-teruggave zonnepanelen

Heb je interesse in zonnepanelen? Particulieren kunnen het hele btw bedrag terugvragen bij de overheid. Dit scheelt je honderden euro's. Je vraagt het btw bedrag terug op de arbeidskosten en de materiaalkosten. Op bijvoorbeeld een installatie van 12 zonnepanelen krijg je maar liefst € 900,- terug! Meer lezen?

 

Btw-teruggave

 

20% subsidie op woningisolatie

De overheid stelt regelmatig subsidies beschikbaar voor energiebesparende maatregelen. Profiteer van 20% subsidie op woningisolatie. Ben je benieuwd naar de subsidies en regelingen in jouw regio? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een aantal voorwaarden voor het Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) opgesteld. Meer informatie over de woningisolatie subsidie? Lees gerust verder!

 

Woningisolatie subsidie

 

Stel gerust je vraag

Heb je nog vragen over de leningen of subsidies? Wij helpen je graag! Vul onderstaande gegevens in. Wij nemen vervolgens contact met je op.

Hoe wil je dat wij contact met je opnemen?*

Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 
Liever telefonisch contact?

Liever telefonisch contact?

Dat kan natuurlijk ook. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar tussen 8:00 uur en 16:30 uur op telefoonnummer 
088-5553000.

Liever mailen?

Liever mailen?

Je kunt ook een mailtje sturen naar info@energiewacht.nl. Ook dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Wij zijn Energiewacht

Geas Energiewacht, Energiewacht Groep en Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...