Energielabel: van A tot G

Welk Energielabel heeft jouw woning?

Het Energielabel geeft in een oogopslag aan hoe energiezuinig een woning is ten opzichte van vergelijkbare woningen. Er zijn verschillende labels: Energielabel A (zeer zuinig) tot en met Energielabel G (zeer onzuinig). Woningen met een slecht Energielabel kunnen nog veel besparen. Is jouw woning energiezuinig?

Bij verkopen of verhuren; Energielabel is verplicht

Sinds dit jaar hebben alle woningeigenaren een voorlopig Energielabel opgestuurd gekregen. Dit is slechts een inschatting, je bent zelf verantwoordelijk om je Energielabel kloppend te maken als je het huis verkoopt of verhuurt.

Het voorlopig Energielabel is gebaseerd op het bouwjaar, oppervlakte en type van jouw woning. Het is mogelijk dat het voorlopig label afwijkt van het werkelijke label. Dit kan komen doordat niet alle verbouwingen en energiebesparende aanpassingen zijn meegerekend. Dit geef je aan tijdens het definitief maken van het Energielabel.

Een gunstig Energielabel verhoogt de verkoopprijs en de verkoopsnelheid van je woning, maar is natuurlijk ook gunstiger bij het verhuren. Want zeg nu zelf, jij koopt of huurt toch ook liever een woning met een goed Energielabel?

Het definitief maken van je Energielabel?

Het Energielabel kun je zelf online definitief maken. Maar wij helpen je er graag bij, voor slechts 35 euro maken wij het energielabel voor je definitief. Zo heb je hier geen omkijken meer naar. Wel zo gemakkelijk!

Energielabel definitief maken

Tip van Theo

Met een energiezuinig huis bespaar je maandelijks op je energierekening. Ook levert het je een comfortabele en een behaaglijke woning op. Je bespaart al snel honderden euro’s!

Energielabel definitief maken; het stappenplan

Volg onderstaande stappen om het Energielabel definitief te maken

1. Inloggen
Ga naar de website energielabelvoorwoningen.nl. Klik op de knop ‘Direct mijn Energielabel aanvragen’ en log in met je DigiD. De gegevens die al bekend zijn bij de overheid, zijn al voor je ingevuld.

2. Controleren en uploaden
Controleer de gegevens van je woning. Kloppen de gegevens niet en is je woning in werkelijkheid veel energiezuiniger? Dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. Indien nodig stuur je een bewijs van deze maatregelen met een foto van de besparingsmaatregel of de betaalde factuur van de werkzaamheden. Deze kun je uploaden op de website.

3. Beoordeling
Je gegevens moeten beoordeeld worden door een erkend deskundige, zoals Geas Energiewacht. Wij maken dan het label op afstand definitief. Wij hebben in de loop van de jaren al 20.000 woningen voorzien van een Energielabel en daardoor veel ervaring opgebouwd. Wij vragen een eenmalig bedrag van 35 euro voor het definitief maken van het Energielabel.

4. Definitief Energielabel
Na goedkeuring is het label definitief. Je ontvangt een digitaal document van het Energielabel met alle kenmerken van je woning. Dit document kun je bij het verhuren of verkopen laten zien.

Tegen een meerprijs komen wij bij je langs om een Energiescan uit te voeren voor je woning en om je energiebesparingsadvies te geven. Net zo gemakkelijk! 

Wij helpen je graag!

Wij zijn al 50 jaar vertrouwd met energie. Onze Energie Service Specialisten zijn dagelijks op pad om ruim 165.000 huishoudens te helpen. 

Of het nu gaat om een nieuwe CV-ketel, onderhoud, isolatie, ventilatie, energiebesparingsadvies of zonnepanelen; bij Geas Energiewacht zit je goed. Wij zijn vertrouwd met energie en je partij voor alle energie gerelateerde producten en diensten in en om je huis. Optimaal genieten van je eigen huis is dan ook ons motto!

Wil je ook hulp bij het definitief maken van je energielabel?

Energielabel definitief maken

Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

Hulp bij het definitief maken van het Energielabel nodig of een vraag over energie besparen? Laat je gegevens achter, wij nemen vervolgens contact met je op om de mogelijkheden door te spreken.

  • Jaarlijks duizenden labeladviezen
  • 165.000 klanten in Oost-Nederland
  • Vertrouwd met energie

Vul onderstaande gegevens in of bel direct naar 053 852 85 00. Eén van onze medewerkers helpt je graag.

Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Contactmethode*
Opmerking*