Waterzijdig inregelen zorgt voor comfort en werkt energiezuinig!

 

Energiewacht biedt ook de mogelijkhied tot waterzijdig inregelen. Het proces om de centrale verwarmingsinstallatie zodanig in te regelen zorgt ervoor dat het comfort en de energiezuinigheid optimaal zijn.

 

Meer informatie over waterzijdig inregelen?

Meer comfort met waterzijdig inregelen

Om een optimaal rendement en meer comfort uit jouw CV-installatie te halen, is het belangrijk dat de CV-installatie goed ingeregeld is. Als jouw CV-installatie goed ingeregeld is, dan wordt de warmte gelijkmatig verdeeld over alle radiatoren.

 

Waterzijdig inregelen brengt de doorstroom van verwarmd water naar alle radiatoren in balans, zodat de juiste hoeveelheid water wordt afgestemd op de grootte van je radiator. Wanneer de doorstroming van het warme water in de radiatoren goed is ingeregeld, verwarmen deze optimaal en geven de radiatoren gelijkmatig warmte af aan de ruimte. Dit verhoogt het comfort in jouw woning. Het inregelen is een eenmalige handeling en levert een jaarlijkse besparing op van gemiddeld 15% van jouw energieverbruik.

Wanneer is waterzijdig inregelen een goed idee?

  • Optimaal comfort in jouw woning;
  • Overal gelijkmatig opgewarmde radiatoren;
  • Een lagere energierekening;
  • Je wilt graag een bijdrage doen aan het milieu.

Wanneer is mijn CV-installatie goed ingeregeld? 

De meeste CV-installaties van woningen zijn nooit ingeregeld en zijn daardoor niet in balans. Dit betekent dat de warmte niet gelijkmatig verdeeld wordt over de radiatoren en/of vloerverwarmingsgroepen waardoor de ene ruimte te koud is en de andere erg warm. Om je installatie optimaal te laten functioneren en het gewenste rendement te behalen, is het belangrijk dat jouw installatie waterzijdig wordt ingeregeld. Doordat de warmte effectief wordt verdeeld, verhoog je het comfort in jouw woning en verlaag je jouw energierekening!

Niet ingeregelde CV-installatie 

 

Goed ingeregelde CV-installatie

 

 

Profiteer nu van de Energiebespaarlening

Denk je erover om je CV-instalatie waterzijdig te laten inregelen? Dan kun je gebruik maken van de Energiebespaarlening. Dit is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen te financieren en is in heel Nederland geldig. De lening kun je gebruiken voor bijna alle energiebesparende maatregelingen zoals woningisolatie, zonneboilers, waterzijdig inregelen of zonnepanelen. Lees meer over de Energiebespaarlening of neem contact met ons op via 088 555 3000.

 

Te lenen bedrag Indicatie rente* Eenmalige kosten Looptijd Eerder aflossen
Minimaal  2.500,- tot maximaal 25.000,-  1,9-2,7% 2% van het totale bedrag 7, 10 of 15 jaar afhankelijk van het bedrag Boetevrij aflossen mogelijk

 

*Kijk voor de actuele rente en meer voorwaarden van de lening op de website www.energiebespaarlening.nl.

Veelgestelde vragen over waterzijdig inregelen

De meeste CV-installaties zijn niet goed ingeregeld. Om je een eindje op weg te helpen lees je hieronder een top 3 van veel gestelde vragen over waterzijdig inregelen. Wil je meer lezen hierover? Neem dan een kijkje in onze kennisbank.

Waterzijdig inregelen is het in balans brengen van de doorstroom van verwarmd water naar de radiatoren., zodat de juiste hoeveelheid water wordt afgestemd op de grootte van de radiator. Het inregelen zorgt voor gelijkmatig verwarmde ruimtes en uiteindelijk een lagere energierekening!


Het merendeel van de CV-installaties in woningen zijn niet waterzijdig ingeregeld, waardoor een aantal problemen kunnen ontstaan:

  • Minder comfort in jouw woning, doordat de warmte niet gelijkmatig wordt verdeeld;
  • Je CV start/stopt vaker dan nodig is (pendelen), dit verhoogt jouw energieverbruik;
  • Minder comfort omdat sommige ruimtes niet goed verwarmen;
  • Je installatie maakt stromingsgeluiden;
  • Hoger gasverbruik doordat je watertemperatuur van je CV niet optimaal is.

 

Meer informatie over waterzijdig inregelen?

Zodra we je gegevens hebben ontvangen nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 
Liever telefonisch contact?

Liever telefonisch contact?

Dat kan natuurlijk ook. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar tussen 8:00 uur en 16:30 uur op telefoonnummer 
088-5553000.

Liever mailen?

Liever mailen?

Je kunt ook een mailtje sturen naar info@energiewacht.nl. Ook dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Wij zijn Energiewacht

Geas Energiewacht, Energiewacht Groep en Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...