5 redenen waarom je je CV-ketel moet vervangen

5 redenen waarom je je CV-ketel moet vervangen

Het vervangen van een oude CV-ketel heeft veel voordelen. Zo is een nieuwe CV-ketel voorzien van de modernste technologieën, is de CV-ketel energiezuiniger en kun je weer jaren vooruit.

 

We benoemen hieronder een 5-tal situaties. Herken je één van de onderstaande situaties? Overweeg dan eens om je CV-ketel te vervangen.

 

1.  Je CV-ketel is op leeftijd

Een CV-ketel gaat gemiddeld 15 jaar mee. Soms gaan goed onderhouden CV-ketels iets langer mee. Maar over het algemeen geldt: hoe ouder de CV-ketel, hoe groter de kans op storingen. Vooral als de CV-ketel de winterperiode in gaat, zien we vaak bij onze klanten een toename in het aantal storingen. En vaak  op een moment dat het net niét uitkomt. Gelukkig zorgen veel van onze klanten steeds vaker dat ze deze vervelende situaties voor zijn omdat ze de CV-ketel tijdig hebben vervangen.

 

2.  De nieuwste technologie

De afgelopen jaren zijn voorzieningen en mogelijkheden voor warmwater en verwarming snel veranderd. Je kunt niet alleen gemakkelijker en sneller je huis verwarmen, maar ook energie besparen. Zo wordt in veel nieuwe en energiezuinige CV-ketels gebruik gemaakt van de warmte uit rookgassen om water te verwarmen voor bijvoorbeeld een verfrissende douche of verwarming van je woning. Deze nieuwe technieken zorgen voor een betere voorziening van warmwater. Ook heb je sneller een aangename temperatuur in huis en minder storingen.

Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om bijvoorbeeld je CV-ketel op afstand te bedienen met je telefoon of tablet. De techniek heeft niet stil gestaan. Jij kunt daar volop van profiteren.

 

Nieuwe technologieën zorgen dus voor:

  • Verhoogd wooncomfort
  • Lager energieverbruik
  • Minder storingen

 

3.  Hoger comfort

Heeft jouw CV-ketel moeite om het huis te verwarmen of heb je altijd een tekort aan warm water? Dan kun je erover nadenken om een CV-ketel te kopen met een hogere comfortwaarde voor warm water. Een hogere comfortwaarde geeft je een groterewarmwatercapaciteit, zodat je dan misschien wel kunt genieten van een stortdouche!

 

4.  Je gaat verbouwen of je hebt een koud huis

Het verbouwen of aanpassen van je woning zal ook van invloed zijn op je wensen op gebied van comfort. Zo heeft een goed geïsoleerd huis minder verwarmingsvermogen nodig en heb je, wanneer je bijvoorbeeld een luxe douche plaatst, juist meer warmwater nodig. Ga je dus aan de slag met je warmwater voorziening of verwarming? Verbouw je bijvoorbeeld je badkamer? Of ga je jouw huis energiezuiniger maken? Denk dan eens opnieuw na over je verwarming en warmwater voorziening. Je kunt namelijk veel geld besparen door een kleinere of energie zuinigere CV-ketel te plaatsen. Daarnaast voorkom je situaties waarbij je huis of douche koud is.

 

5.  Besparen op je energiekosten

Heb je nog een oudere CV-ketel of een oud type HR-ketel ? Dan kun je veel geld besparen. Nieuwe HR-ketels hebben een veel hoger rendement. Zo maken ze efficiënt gebruik van restwarmte en slimme technologieën. Hoeveel je uiteindelijk kunt besparen ligt natuurlijk ook aan jouw woonsituatie en hoe je de CV-ketel gaat gebruiken.

 

We hebben de energiebesparing, die je kunt behalen door je CV-ketel te vervangen door een HR CV-ketel met 107% rendement, voor je op een rijtje gezet. Welke van de drie besparingen past het beste bij jouw situatie?

 

 

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren

  Woningisolatie zorgt er toch voor dat de warmte binnen blijft en niet nodig is in de zomer? Dat zou je denken, maar is niet helemaal...

De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen

‘Stil, duurzaam, mooi en winstgevend’ Na een kleine twintig jaar was de CV-ketel van Jan Helmink aan vervanging toe. Een...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2020 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Geas Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...