cv-ketel bijvullen

CV-ketel bijvullen

 

Water bijvullen

Het is belangrijk dat je regelmatig jouw cv-ketel bijvult. Wanneer de waterdruk te laag is moet de cv-ketel meer energie verbruiken om het huis te verwarmen. Op het moment dat de druk nog verder daalt wordt jouw huis helemaal niet meer verwarmt. Doorloop de onderstaande stappen of bekijk het instructiefilmpje om te zien hoe je zelf jouw cv-ketel kunt bijvullen.

 

 

Stap 1

Controleer of de druk op de drukmeter van het toestel hoger is dan 1 bar. Is de druk lager, dan moet de cv-ketel worden bijgevuld.

 

Stap 2

Zet de thermostaat op de laagste stand. Vervolgens zet je de cv-ketel uit. Installaties met een digitaal display kun je uitschakelen via de aan-uitknop. Heeft jouw installatie geen digitaal display, haal dan de stekker uit het stopcontact. Let op, laat de cv-ketel eerst afkoelen (15 min.). Koud water bijvullen in een warm toestel kan namelijk beschadiging tot gevolg hebben.

 

Stap 3

Plaats een emmer onder het uiteinde van de slang voor het eventuele lekken. Sluit de vulslang aan op de koudwaterkraan. Laat de vulslang langzaam vollopen, zodat er geen lucht meer in de slang aanwezig is. Draai dan de waterkraan dicht.

 

Stap 4

Sluit de vulslang aan op de vulkraan van de cv-ketel en draai deze goed vast.

 

Stap 5

Draai de waterkraan open en vervolgens de vulkraan van de cv-ketel. De vulkraan van de cv-ketel moet je een kwartslag draaien. Als de druk tussen de 1,5 en 2 bar staat, sluit je eerst de vulkraan en daarna de waterkraan. Koppel de vulslang af en laat het water dat nog in de slang zit in een emmer lopen. Bewaar de vulslang dicht bij de cv-ketel.

 

Stap 6

Je kunt nu de cv-ketel weer aanzetten. Stop de stekker in het stopcontact en zet de kamerthermostaat weer op de gewenste stand.

 

Storing melden

Als jouw cv-ketel een storing aangeeft, kun je voordat je contact met ons opneemt de volgende punten checken:

  • Is de cv-ketel opnieuw te starten (resetten)? 
  • Is de waterdruk hoog genoeg (1,5 bar)?

Mocht je er toch niet uitkomen nadat je de bovenstaande stappen hebt doorlopen, neem dan contact met ons op. Dit kan je doen door te bellen naar 088 555 3000. Of het onderstaande formulier in te vullen. We helpen je natuurlijk graag! 

 

Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
5 redenen waarom je je CV-ketel moet vervangen
5 redenen waarom je je CV-ketel moet vervangen

Het vervangen van een oude CV-ketel heeft veel voordelen. Zo is een nieuwe CV-ketel voorzien van de modernste technologieën, is de CV-ketel...

radiatoren ontluchten
Radiatoren ontluchten

  De radiatoren ontluchten Sommige problemen aan jouw radiatoren kan je zelf al oplossen. Een veel voorkomend...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail
Reacties (2)
24 oktober 2020|BART MEIJER
BIJ GEVULD CODE 7
Beantwoorden
Sluiten
31 juli 2021|A woortman
Heb geen warm water meer
Beantwoorden
Sluiten
Wij zijn Energiewacht

Geas Energiewacht, Energiewacht Groep en Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...