cv-ketel bijvullen

CV-ketel bijvullen

Het is natuurlijk zeer vervelend als je een storing hebt aan jouw CV-ketel en je wilt dan ook het liefst dat deze zo snel mogelijk weer verholpen is. Wist je dat we een checklist hebben om te kijken of je de storing zelf kunt verhelpen? Het komt namelijk voor dat een storing te verhelpen is door het water van je CV-ketel bij te vullen.

 

Checklist bij een storing

Voordat je gaat bijvullen, controleer eerst de volgende twee punten:

  • Is de CV-ketel opnieuw te starten (resetten)? 
  • Is de waterdruk hoog genoeg (1,5 bar)?

Wanneer de waterdruk niet hoog genoeg is, moet je de CV-ketel bijvullen. Deze storing kun je eenvoudig zelf oplossen, kijk hiervoor de video hieronder. Heb je de stappen doorlopen, maar kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op via 053 852 85 00.

 

Water bijvullen

Het is belangrijk dat je regelmatig jouw CV-ketel bijvult. Wanneer de waterdruk te laag is moet de CV-ketel meer energie verbruiken om het huis te verwarmen. Op het moment dat de druk nog verder daalt wordt jouw huis helemaal niet meer verwarmt. Doorloop de onderstaande stappen of bekijk het instructiefilmpje om te zien hoe je zelf jouw CV-ketel kunt bijvullen.

 

 

Stap 1

Controleer of de druk op de drukmeter van het toestel hoger is dan 1 bar. Is de druk lager, dan moet de CV-ketel worden bijgevuld.

 

Stap 2

Zet de thermostaat op de laagste stand. Vervolgens zet je de CV-ketel uit. Installaties met een digitaal display kun je uitschakelen via de aan-uitknop. Heeft jouw installatie geen digitaal display, haal dan de stekker uit het stopcontact. Let op, laat de CV-ketel eerst afkoelen (15 min.). Koud water bijvullen in een warm toestel kan namelijk beschadiging tot gevolg hebben.

 

Stap 3

Plaats een emmer onder het uiteinde van de slang voor het eventuele lekken. Sluit de vulslang aan op de koudwaterkraan. Laat de vulslang langzaam vollopen, zodat er geen lucht meer in de slang aanwezig is. Draai dan de waterkraan dicht.

 

Stap 4

Sluit de vulslang aan op de vulkraan van de CV-ketel en draai deze goed vast.

 

Stap 5

Draai de waterkraan open en vervolgens de vulkraan van de CV-ketel. De vulkraan van de CV-ketel moet je een kwartslag draaien. Als de druk tussen de 1,5 en 2 bar staat, sluit je eerst de vulkraan en daarna de waterkraan. Koppel de vulslang af en laat het water dat nog in de slang zit in een emmer lopen. Bewaar de vulslang dicht bij de CV-ketel.

 

Stap 6

Je kunt nu de CV-ketel weer aanzetten. Stop de stekker in het stopcontact en zet de kamerthermostaat weer op de gewenste stand.

 

Storing melden

Mocht je er toch niet uitkomen nadat je de bovenstaande stappen hebt doorlopen, neem dan contact met ons op. Dit kan je doen door te bellen naar 053 852 85 00. Of het onderstaande formulier in te vullen. We helpen je natuurlijk graag!

 

Geas Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen

‘Stil, duurzaam, mooi en winstgevend’ Na een kleine twintig jaar was de CV-ketel van Jan Helmink aan vervanging toe. Een...

cv-ketel vervangen
Waarom CV-ketel vervangen?

Wanneer je bij Geas Energiewacht je CV-ketel vervangt profiteer je naast een energiezuinige CV-ketel ook nog eens van de beste installatie en...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2020 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Geas Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten