cv-ketel cw-waarde

CV-ketel CW-waarde

Een van de eigenschappen van een CV-ketel is de CW-waarde. Deze geeft aan hoeveel warm water de CV-ketel kan leveren. Het is daarom belangrijk om de juiste keuze voor CW-waarde te maken. Je wil natuurlijk niet onder een koude douche komen te staan.

 

Wat is een CW-waarde?

CW-waarde staat voor comfort warm water en geeft aan hoeveel warm water jouw CV-ketel kan leveren. Jouw CV-ketel moet natuurlijk genoeg warm water leveren om bijvoorbeeld een douche te nemen. Heb je een stortdouche? Dan moet de CV-ketel veel meer warm water kunnen leveren dan wanneer je een normale- of spaardouche hebt. Maar let op, de waterdruk moet dan ook voldoende zijn. 

 

CW-waarde 3 - 10 liter per minuut (40°C)

De CV-ketel met een CW3 waarde komt steeds minder voor. Dit komt doordat de capaciteit voor het aanvoeren van warm water te laag is voor veel huishoudens. Geschikte ruimtes voor een CV-ketel met CW3 zijn bijvoorbeeld een klein appartement of eenpersoonshuishouden. 

 

CW-waarde 4 - 12,5 liter per minuut (40°C)

Een CW4 CV-ketel wordt vaak gebruikt bij een gemiddelde tussenwoning of hoekwoning. Deze waarde is goed genoeg wanneer je een gewone douche of klein bad hebt. De CW4 CV-ketels zijn simpele , compacte en zuinige CV-ketels.

 

CW-waarde 5 - 15 liter per minuut (40°C)

Wanneer je een stortdouche, regendouche of groot bad hebt is een CW5 CV-ketel handig. Hierbij is een fijne bijkomstigheid dat dit type CV-ketel redelijk geschikt is voor warm water op meerdere punten tegelijk. Tevens is het geschikt voor grotere woningen. 

 

CW-waarde 6 - 23 liter per minuut (40°C)

Wanneer je graag op meer dan één punt warm water wil gebruiken en een luxe stortdouche of groot bad hebt is een CW6 CV-ketel de beste keuze. Je hebt met deze CV-ketel nooit een tekort aan warm water en ervaart hoog comfort!

 

Meer informatie

Wil je weten welke CV-ketel het beste bij jouw situatie past? Vul dan het formulier hieronder in voor gratis en vrijblijvend advies.

 

Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren

  Woningisolatie zorgt er toch voor dat de warmte binnen blijft en niet nodig is in de zomer? Dat zou je denken, maar is niet helemaal...

De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen

‘Stil, duurzaam, mooi en winstgevend’ Na een kleine twintig jaar was de CV-ketel van Jan Helmink aan vervanging toe. Een...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail
Wij zijn Energiewacht

Geas Energiewacht, Energiewacht Groep en Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...