radiatoren ontluchten

Radiatoren ontluchten

Met 50 jaar ervaring hebben wij veel kennis van storingen aan energietoestellen. Het is natuurlijk erg vervelend als je een storing hebt en je wil deze dan ook zo snel mogelijk opgelost hebben. We helpen je natuurlijk graag! Wist je dat er een handige checklist is die je kunt doorlopen als je een storing hebt? In sommige gevallen is het probleem dan al opgelost.

 

Checklist bij een storing

Doorloop de volgende stappen om de storing eventueel zelf te kunnen verhelpen:

  • Controleer of er spanning aanwezig is
  • Brandt de waakvlam (indien aanwezig)?
  • Controleer of de gaskraan openstaat
  • Is het toestel opnieuw te starten (resetten)?
  • Loopt de klokthermostaat op tijd?

Heb je alle bovenstaande punten doorlopen en blijft de storing aanhouden? Dan is het verstandig contact met ons op te nemen via 053 852 85 00.

 

De radiatoren ontluchten

Sommige problemen aan jouw radiatoren kan je zelf al oplossen. Een veel voorkomend probleem is lucht in de radiatoren. Dit is te herkennen aan een tikkend geluid dat vanaf je radiatoren af komt. Hierdoor wordt jouw huis niet goed opgewarmd. Doorloop de onderstaande stappen of bekijk het instructiefilmpje om te zien hoe je zelf eenvoudig de radiatoren kunt ontluchten.

 

 

Stap 1

Voordat je de centrale verwarming kunt gaan ontluchten dienen alle radiatoren open te worden gedraaid. Daarnaast dient de centrale verwarming op zijn minst 10 minuten gewerkt te hebben. Zet vervolgens de thermostaat zo laag mogelijk en zet de CV-ketel uit. Dit kun je doen door de stekker uit het stopcontact te halen. Wacht minimaal een kwartier voordat je verder gaat.

 

Stap 2

De radiator die het eerst ontlucht dient te worden is de radiator die zich het verst van de CV-ketel bevindt en op het laagste punt hangt. Lucht zoekt namelijk altijd het hoogste punt op. Werk vervolgens alle radiatoren af van beneden naar boven.

 

Stap 3

Houd een doekje bij het ontluchtingsventiel van de radiator en draai het ventiel open. Als er water uitkomt, draai je het ventiel weer dicht. Herhaal dit proces voor alle radiatoren. Let op: het water kan heet zijn!

 

Stap 4

Als je alle radiatoren hebt ontlucht, zet dan de CV-ketel weer aan. Controleer of de druk op de drukmeter van het toestel hoger is dan 1 bar. Wanneer de druk lager is, dan moet de installatie worden bijgevuld. Bekijk eventueel ook nog onze informatie over het bijvullen van de CV-ketel.

 

Storing melden

Mocht je er toch niet uitkomen nadat je de bovenstaande stappen hebt doorlopen, neem dan contact met ons op op 053 852 85 00. Of stel je vraag in het formulier hieronder.

Geas Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen

‘Stil, duurzaam, mooi en winstgevend’ Na een kleine twintig jaar was de CV-ketel van Jan Helmink aan vervanging toe. Een...

cv-ketel vervangen
Waarom CV-ketel vervangen?

Wanneer je bij Geas Energiewacht je CV-ketel vervangt profiteer je naast een energiezuinige CV-ketel ook nog eens van de beste installatie en...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2020 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Geas Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten