radiatoren ontluchten

Radiatoren ontluchten

 

De radiatoren ontluchten

Sommige problemen aan jouw radiatoren kan je zelf al oplossen. Een veel voorkomend probleem is lucht in de radiatoren. Dit is te herkennen aan een tikkend geluid dat vanaf je radiatoren af komt. Hierdoor wordt jouw huis niet goed opgewarmd. Doorloop de onderstaande stappen of bekijk het instructiefilmpje om te zien hoe je zelf eenvoudig de radiatoren kunt ontluchten.

 

 

Stap 1

Voordat je de centrale verwarming kunt gaan ontluchten dienen alle radiatoren open te worden gedraaid. Daarnaast dient de centrale verwarming op zijn minst 10 minuten gewerkt te hebben. Zet vervolgens de thermostaat zo laag mogelijk en zet de CV-ketel uit. Dit kun je doen door de stekker uit het stopcontact te halen. Wacht minimaal een kwartier voordat je verder gaat.

 

Stap 2

De radiator die het eerst ontlucht dient te worden is de radiator die zich het verst van de CV-ketel bevindt en op het laagste punt hangt. Lucht zoekt namelijk altijd het hoogste punt op. Werk vervolgens alle radiatoren af van beneden naar boven.

 

Stap 3

Houd een doekje bij het ontluchtingsventiel van de radiator en draai het ventiel open. Als er water uitkomt, draai je het ventiel weer dicht. Herhaal dit proces voor alle radiatoren. Let op: het water kan heet zijn!

 

Stap 4

Als je alle radiatoren hebt ontlucht, zet dan de CV-ketel weer aan. Controleer of de druk op de drukmeter van het toestel hoger is dan 1 bar. Wanneer de druk lager is, dan moet de installatie worden bijgevuld. Bekijk eventueel ook nog onze informatie over het bijvullen van de CV-ketel.

 

Storing melden

Geeft je cv-ketel een storing aan, doorloop dan de volgende stappen om de storing eventueel zelf te kunnen verhelpen:

  • Controleer of er spanning aanwezig is
  • Brandt de waakvlam (indien aanwezig)?
  • Controleer of de gaskraan openstaat
  • Is het toestel opnieuw te starten (resetten)?
  • Loopt de klokthermostaat op tijd?

Heb je alle bovenstaande punten doorlopen en blijft de storing aanhouden? Dan is het verstandig contact met ons op te nemen via 088 555 3000.

Mocht je er toch niet uitkomen nadat je de bovenstaande stappen hebt doorlopen, neem dan contact met ons op op 088 555 3000. Of stel je vraag in het formulier hieronder.

Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
5 redenen waarom je je CV-ketel moet vervangen
5 redenen waarom je je CV-ketel moet vervangen

Het vervangen van een oude CV-ketel heeft veel voordelen. Zo is een nieuwe CV-ketel voorzien van de modernste technologieën, is de CV-ketel...

cv-ketel bijvullen
CV-ketel bijvullen

  Water bijvullen Het is belangrijk dat je regelmatig jouw cv-ketel bijvult. Wanneer de waterdruk te laag is moet de cv-ketel...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail
Wij zijn Energiewacht

Geas Energiewacht, Energiewacht Groep en Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...