typen cv-ketels

Typen CV-ketels

Een CV-ketel verhoogt het comfort in je huis en zorgt in veel gevallen voor verwarming van het water. Daarnaast bespaar je met een nieuwe CV-ketel veel op de energiekosten en stijgt je woningwaarde.

 

De keuze voor de juiste CV-ketel

Er zijn vele soorten en smaken CV-ketels, maar welke past bij jouw wensen? Kies je voor een CV-ketel die alleen je huis verwarmt, of wil je ook genieten van een warm bad? En hoe hoog wil je dat het rendement is? Wij helpen je wegwijs te maken in de verschillende soorten CV-ketels.

 

Hoog rendement CV-ketel (HR CV-ketel)

CV-ketel fabrikanten zijn voortdurend opzoek naar verbeteringen voor CV-ketels. Het is dus om die reden dat CV-ketels steeds energie zuiniger worden en dat werkt in je voordeel. De huidige hoog rendement CV-ketels zijn al veel energiezuiniger dan de CV-ketels van 10-15 jaar geleden.

 

Er zijn twee soorten hoog rendement CV-ketels: HR combi ketel en HR solo ketel. Wil je het huis verwarmen en heerlijk warm douchen door de CV-ketel, dan moet je kiezen voor een HR combi ketel. Door slim gebruik te maken van restwarmte, kunnen HR-ketels een rendement leveren van 109%.

 

Een solo ketel zorgt alleen voor de verwarming van je huis. Als je warm water wilt gebruiken, heb je een extra geiser of boiler nodig. Heb je een geiser of een boiler en ben je daar tevreden over, dan is het verstandig om een HR solo ketel te nemen.

 
Voordelen van een HR CV-ketel

De meeste HR CV-ketels die verkocht worden hebben een rendement van 107%. Dit betekent dat in het verwarmingsproces geen warmte verloren gaat en meer dan 100% wordt omgezet in nuttige warmte, door slim gebruik te maken van restwarmte. Deze restwarmte ontstaat bij de verbranding van gas. En dit is weer positief voor je portemonnee.

 

Vanaf september 2015 kunnen alleen nog maar CV-ketels aangeschaft worden met minimaal een energielabel B. Elke verkochte CV-ketel voldoet hieraan. Naast een grote besparing levert een nieuwe CV-ketel ook een stijging van de woning prijs op. Er zijn twee energielabels: één voor tapwater en één voor verwarming. De meeste CV-ketels hebben een A-label.

 

Tip van Ton, adviseur Energiewacht

Wist je dat er door verouderde CV-ketels 15% tot 20% aan energiekosten verspild wordt? Zo is het rendement van een nieuwe HR-ketel zo'n 20% hoger dan een verouderde VR-ketel! Het vervangen kan dus veel geld opleveren.

 

Verbeterd rendement CV-ketel

Naast de HR CV-ketels bestaan er ook Verbeterd rendement CV-ketels op de markt. Een VR combi CV-ketel levert net zoals een HR combi ketel zowel een comfortabel warm huis als warm water voor je douche. VR CV-ketels zijn alleen een stuk minder rendabel. Hierdoor kan de VR-ketel slechts 90% omzetten naar nuttige warmte. 

 

Alleen met hoge uitzondering mogen er nog VR-ketels verkocht worden, als bijvoorbeeld een HR-ketel plaatsen niet mogelijk is. HR-ketels moeten aangesloten worden op het riool, omdat de rookgassen voor condens zorgen. Dit in tegenstelling tot VR-ketels. 

 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de verschillende typen CV-ketels? Of heb je hulp nodig bij het maken van de meest geschikte keuze voor jouw huis? Vul dan hieronder gratis en vrijblijvend het formulier hieronder in.

 

Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
cv-ketel vervangen
Waarom CV-ketel vervangen?

Wanneer je bij Energiewacht je CV-ketel vervangt profiteer je naast een energiezuinige CV-ketel ook nog eens van de beste installatie en service...

energiewacht
Waarom Energiewacht?

Wanneer je voor Energiewacht kiest bij het vervangen van je CV-ketel profiteer je naast een nieuwe energiezuinige CV-ketel ook nog eens van de...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail
Wij zijn Energiewacht

Geas Energiewacht, Energiewacht Groep en Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...