cv-ketel vervangen

Waarom CV-ketel vervangen?

Wanneer je bij Energiewacht je CV-ketel vervangt profiteer je naast een energiezuinige CV-ketel ook nog eens van de beste installatie en service met ons installatiepakket!

 

Waarom je CV-ketel vervangen?

Een oude CV-ketel vervangen heeft veel voordelen. Zo is een nieuwe CV-ketel voorzien van de nieuwste technologieën, is de CV-ketel energiezuiniger en je kunt weer jaren vooruit.

 

Wanneer je oude CV-ketel vervangen?

 • Je CV-ketel is ouder dan 15 jaar of valt regelmatig in storing
 • Je wilt ook een nieuwe CV-ketel die is voorzien van de nieuwste technologieën
 • Je wilt ook gebruik maken van een hoger comfort
 • Je gaat verbouwen en/of je hebt het vaak koud in huis
 • Je wilt ook besparen op energiekosten

Herken je één van de bovenstaande situaties? Denk er dan eens over na om je CV-ketel te vervangen.

 

Je CV-ketel is op leeftijd

Een CV-ketel gaat gemiddeld 15 jaar mee. Natuurlijk zijn er CV-ketels die langer mee gaan, maar hoe ouder de CV-ketel wordt, hoe groter de kans op storingen. Vooral als de CV-ketel de winterperiode ingaat, zien we vaak bij onze klanten dat de storingen toenemen. Natuurlijk op dat moment wanneer het net niet uitkomt. Gelukkig zien we dat onze klanten steeds vaker deze vervelende situaties voor zijn omdat ze de CV-ketel tijdig hebben vervangen.

 

De nieuwste technologie

In de afgelopen jaren zijn voorzieningen en mogelijkheden voor warmwater en verwarming snel veranderd. Je kunt niet alleen gemakkelijker en sneller je huis verwarmen, maar ook energie besparen. Zo wordt in veel nieuwe en energiezuinige CV-ketels gebruik gemaakt van de warmte uit rookgassen om water te verwarmen voor bijvoorbeeld een verfrissende douche of verwarming van je woning. Deze nieuwe technieken zorgen voor een betere voorziening van warmwater. Daarnaast heb je sneller een aangename temperatuur in huis en minder storingen.

Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om bijvoorbeeld je CV-ketel op afstand te bedienen met je telefoon of tablet. De techniek heeft niet stil gestaan. Jij kunt daar volop van profiteren.

 

Je profiteert van:

 • Verhoogd wooncomfort
 • Lager energieverbruik
 • Minder storingen

Hoger comfort

Heeft jouw CV-ketel moeite om het huis te verwarmen of heb je altijd een tekort aan warm water? Dan kun je erover nadenken om een CV-ketel te kopen met een hogere comfortwaarde voor warm water. Een hogere comfortwaarde geeft je een grotere warmwatercapaciteit, zodat je dan misschien wel kunt genieten van een stortdouche!

 

Je gaat verbouwen of je hebt een koud huis

Wanneer je jouw huis gaat verbouwen of gaat aanpassen veranderen vaak ook je comfort wensen. Zo heeft een goed geïsoleerd huis minder verwarmingsvermogen nodig en heb je, wanneer je bijvoorbeeld een luxe douche plaatst, juist meer warmwater nodig. Ga je dus aan de slag met je warmwater voorziening of verwarming? Verbouw je bijvoorbeeld je badkamer? Of ga je jouw huis energiezuiniger maken? Denk dan eens opnieuw na over je verwarming en warmwater voorziening. Je kunt namelijk veel geld besparen door een kleinere of energie zuinigere CV-ketel te plaatsen. Daarnaast voorkom je situaties waarbij je huis of douche koud is.

 

Besparen op je energiekosten

Vooral als je een oudere CV-ketel hebt, kun je veel energie besparen. Ook als je een ouder type Hr-ketel hebt, kun je nog energie besparen. Nieuwe Hr-ketels hebben een veel hoger rendement, zo maken ze efficiënt gebruik van restwarmte en slimme technologieën. Hoeveel je uiteindelijk kunt besparen ligt natuurlijk ook aan jouw woonsituatie en hoe je de CV-ketel gaat gebruiken.

 

We hebben de energiebesparing, die je kunt behalen door je CV-ketel te vervangen door een HR CV-ketel met 107% rendement, voor je op een rijtje gezet. Welke van de drie besparingen past het beste bij jouw situatie?

 

HR-ketel 100

Als je jouw HR 100 CV-ketel vervangt door een HR CV-ketel profiteer je van:

 

 • Rendement: van 100% naar 107%
 • Je bespaart daardoor met een HR-ketel € 70,- per jaar
 • Hoger wooncomfort dankzij nieuwe ontwikkelingen

VR-ketel

Als je jouw VR CV-ketel vervangt door een HR CV-ketel profiteer je van:

 

 • Rendement: van 90% naar 107%
 • Je bespaart daardoor € 240,- per jaar
 • Hoger wooncomfort dankzij veranderingen warmwater bereiding
   

Conventionele (CR) ketel

Als je jouw Conventionele (CR) CV-ketel vervangt door een HR CV-ketel profiteer je van:

 

 • Rendement: van 80% naar 107%
 • Met een nieuwe CV-ketel bespaar je € 390,-
 • Hoger wooncomfort dankzij 20 jaar aan nieuwe ontwikkelingen

 

Meer weten?

Heb je meer informatie nodig om te kijken of jouw CV-ketel aan vervanging toe is? En wat de mogelijkheden zijn voor een nieuwe CV-ketel? Vul dan hieronder het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend advies.

 

Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren

  Woningisolatie zorgt er toch voor dat de warmte binnen blijft en niet nodig is in de zomer? Dat zou je denken, maar is niet helemaal...

De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen

‘Stil, duurzaam, mooi en winstgevend’ Na een kleine twintig jaar was de CV-ketel van Jan Helmink aan vervanging toe. Een...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail
Reacties (1)
12 mei 2020|Bineke Mansholt
Kan Energiewacht met me meedenken hoe ik de warmwatertoevoer van de CVketel  naar de keuken kan verbeteren?
Beantwoorden
Sluiten
Wij zijn Energiewacht

Geas Energiewacht, Energiewacht Groep en Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...