cv-ketel onderhoud

CV-ketel onderhoud: 3 onderdelen die je zelf kunt checken

Wanneer je een CV-ketel aanschaft, dan moet deze ook goed onderhouden worden. Een CV-ketel gaat daardoor niet alleen langer mee, maar het zorgt er ook voor dat deze efficiënter werkt. De CV-ketel wordt voornamelijk in de wintermaanden intensief gebruikt. Daarom is het belangrijk de ketel tijdig en regelmatig te checken zodat deze optimaal kan werken. Hiermee geven wij je 3 tips die je kunt gebruiken om zelf te testen of je cv-ketel goed werkt.

 

3 tips cv-ketel onderhoud

1.CV-ketel bijvullen

Je kan zelf heel gemakkelijk checken of jouw CV-ketel bijgevuld moet worden. Je controleert de druk op de drukmeter. Is de druk lager dan 1 bar, dan moet de CV-ketel bijgevuld worden. Hoe je de CV-ketel precies bij moet vullen, lees je in ons artikel “cv-ketel bijvullen”. Bekijk ook de video in het artikel waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de cv-ketel kunt bijvullen.

 

2.Radiatoren ontluchten

Teveel lucht in de radiatoren zorgt ervoor dat de radiatoren (en zo ook het huis) niet optimaal worden verwarmd. Teveel lucht in de radiatoren is te herkennen aan een tikkend geluid in de radiatoren. Komt dit je bekend voor, dan is het tijd om je radiatoren te ontluchten. Lees het artikel over “radiatoren ontluchten” en volg de stappen om jouw radiatoren veilig en juist te ontluchten. Ook in dit artikel vind je een instructievideo waarin stap voor stap te zien is hoe je de radiatoren moet ontluchten. Eindelijk van dat tikkende geluid af en daarbij heb je een optimaal verwarmd huis!

 

1.Zet de thermostaat op 25 graden

Als je bovenstaande tips hebt uitgevoerd, kun je nu tip 3 uitvoeren. Zet de thermostaat een half uurtje op 25 á 26 graden zodat de ketel goed zijn werk moet doen. Check of alle ruimtes goed worden verwarmd. Wanneer dit het geval is, weet je dat de cv-ketel naar behoren werkt en kun je met een gerust gevoel de winter in. Merk je dat niet alle ruimtes goed warm worden, dan kun je ervoor kiezen om de cv-installatie waterzijdig in te laten regelen. Met waterzijdig inregelen zorg je ervoor dat de cv-ketel weer in balans komt en optimaal zijn werk kan doen. Het warme water wordt namelijk nauwkeurig ingeregeld waardoor de radiatoren maximaal de kans krijgen om de warmte van het water af te geven aan de omgeving.

 

Regelmatig je CV-ketel laten onderhouden?

Regelmatig je cv-ketel laten onderhouden door een specialist zorgt voor een goede en veilige werking van je CV-ketel, vertraagt het slijtageproces en verkleint de kans op storingen. Hierdoor gaat je CV-ketel niet alleen langer mee, maar blijft de ketel ook optimaal werken.

 

Bekijk de verschillende onderhoudsabonnementen en kies het service- en onderhoudsabonnement dat bij jouw situatie past.

 

Bij het afsluiten van een cv-ketel onderhoudsabonnement, ontvang je nu een gratis cv-ketelinspectiebeurt t.w.v. €50,-! Direct profiteren

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of vervanging?
Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of vervanging?

De CV-ketel heeft er al wat jaartjes op zitten of vertoont storingen. Je kan je dan afvragen of dit een onderhoudskwestie is of dat de ketel toe...

Waarom onderhoud?
Waarom is onderhoud aan energietoestellen belangrijk?

Energietoestellen zijn ingewikkelde installaties, waarin vaak veel samenkomt: gas, water, elektra, rookgassen en lucht. Je beseft het niet altijd,...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2020 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Geas Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...