Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of vervanging?

Is mijn CV-ketel toe aan onderhoud of vervanging?

De CV-ketel heeft er al wat jaartjes op zitten of vertoont storingen. Je kan je dan afvragen of dit een onderhoudskwestie is of dat de ketel toe is aan vervanging. We leggen je in dit artikel uit wanneer onderhoud voldoende is en wanneer de ketel toe is aan vervanging. Hieronder een aantal verschillende situaties die zich voor kunnen doen en uitleg waarom je voor onderhoud dan wel voor vervanging kan kiezen.

 

1.Je CV-ketel is verouderd

Een CV-ketel gaat gemiddeld 15 jaar mee. Ketels worden met name in de koude maanden intensief gebruikt. Hierdoor kunnen de wat oudere CV-ketels in de winterperiode vaker storingen krijgen of kapot gaan. Goed onderhouden CV-ketels gaan soms wat langer mee dan 15 jaar. Goed onderhoud is dus van cruciaal belang om je cv-ketel langer mee te laten gaan. Is jouw cv-ketel al wat ouder en vertoont deze gebreken, dan is het raadzaam om je cv-ketel op tijd te vervangen zodat je niet in de kou komt te zitten.

 

2.Verouderde technologie

De technologie verandert continue. Dit geldt ook voor de techniek die gebruikt is in CV-ketels. De afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen rondom verschillende warmwater- en verwarmingsvoorzieningen geweest. Het verwarmen van je huis en water gaat dankzij deze ontwikkelingen steeds sneller. Daarbij wordt energie steeds efficiënter gebruikt, waardoor je energie bespaart. Ook een handige nieuwe ontwikkeling is dat je je CV-ketel aan je telefoon of tablet kunt koppelen en op afstand kunt bedienen door middel van een slimme thermostaat.

 

Is je CV-ketel nog niet zo oud en werkt de ketel nog goed, dan is het aan te raden om enkel je CV-ketel regelmatig te laten onderhouden. Is je CV-ketel op leeftijd of vertoont deze storingen, dan kunnen de hierboven genoemde technologische ontwikkelingen redenen zijn om je CV-ketel te vervangen.

 

3.Je CV-ketel past niet meer bij je warmtebehoefte

Bij het verbouwen van je huis, kan het zijn dat je behoefte aan warm water ook is veranderd. Wil je bijvoorbeeld vloerverwarming, een stortdouche of je huis energiezuiniger maken, dan kan het zijn dat de capaciteit van je huidige CV-ketel niet past bij de behoefte om deze aanpassing in je huis te realiseren. Heb je een passende CV-ketel, dan kan het zijn dat je op energie en je kosten bespaart.

 

4.Je wilt energiezuinige maatregelen treffen

Nederland is massaal bezig om huizen duurzamer te maken. Bij het verduurzamen van een woning, hoort het treffen van energiezuinige maatregelen. Door bijvoorbeeld het aanleggen van vloerverwarming, het installeren van zonnepanelen en het vernieuwen van je keuken en badkamer, kun je energie besparen. Ook het vernieuwen van je oude cv-ketel is een maatregel waarmee je energie bespaart. 

 

Mijn cv-ketel laten regelmatig laten onderhouden

Of je nu een nieuwe CV-ketel wilt aanschaffen of je jouw huidige ketel zolang mogelijk wilt behouden, het is in beide gevallen belangrijk je ketel regelmatig en goed te laten onderhouden. Sluit je nu een cv-ketel onderhoudsabonnement af, dan ontvang je een gratis ketelinspectiebeurt t.w.v. €50,-!

Bij het afsluiten van een cv-ketel onderhoudsabonnement, ontvang je nu een gratis cv-ketelinspectiebeurt t.w.v. €50,-! Direct profiteren

Delen op social media
Anderen bekeken ook
Hoe veilig is jouw CV-ketel?
Hoe veilig is jouw CV-ketel?

In de media wordt veel gesproken over koolmonoxide uitstoot door onveilige CV-ketels. Bij incorrect geïnstalleerde CV-ketels of slecht...

Waarom onderhoud?
Waarom is onderhoud aan energietoestellen belangrijk?

Energietoestellen zijn ingewikkelde installaties, waarin vaak veel samenkomt: gas, water, elektra, rookgassen en lucht. Je beseft het niet altijd,...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2020 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Geas Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...