Hoe veilig is jouw CV-ketel?

Hoe veilig is jouw CV-ketel?

In de media wordt veel gesproken over koolmonoxide uitstoot door onveilige CV-ketels. Bij incorrect geïnstalleerde CV-ketels of slecht onderhouden CV-ketels, is de kans op koolmonoxide uitstoot groter. Een vakkundige installatie van de CV-ketel en correct onderhoud is dus essentieel!

 

Is mijn CV-ketel veilig?

Een goede installatie is het halve werk

Een veilige CV-ketel moet correct en vakkundig geïnstalleerd zijn, waar ook rekening is gehouden met het vervangen van bijhorende onderdelen. Eén van die onderdelen is de rookgasafvoer. Deze zorgt dat de verbrandingsgassen worden afgevoerd. De rookgasafvoer gaat ook maar één ‘ketel leven’ mee en moet bij een nieuwe CV-ketel ook zijn vervangen. Tevens moet de luchttoevoer voldoende zijn.

 

Natuurlijk kunnen wij op afstand lastig bepalen of je CV-ketel veilig is of niet. En ook na de installatie wil je dat de CV-ketel veilig blijft werken. Daarom adviseren we je om je CV-ketel met enige regelmaat te laten controleren. Tijdens het periodiek onderhoud, controleren we jouw CV-ketel op een veilige werking. Zo meten we de samenstelling van de verbrandingsgassen, om de kans op uitstoot van koolmonoxide te voorkomen. Wel zo veilig!

 

Extra veiligheid

Je wilt er natuurlijk op vertrouwen dat je CV-ketel correct en veilig is geïnstalleerd. Ook na de installatie wil je dat de CV-ketel doet wat hij moet doen: zuinig en probleemloos een hoog comfort leveren.

 

Geas Energiewacht hecht veel waarde aan een veilige verwarmingsinstallatie en klantvriendelijk onderhoud. Wij zijn dan ook trots dat zoveel klanten in Oost-Nederland voor ons kiezen als het gaat om onderhoud.

 

Een CV-ketel is een ingewikkelde installatie waarin gas, water, elektriciteit en lucht samenkomen. Bovendien stoot de CV-ketel rookgassen uit. Onderdelen van de CV-ketel kunnen verslijten, verroesten of verkeerd ingesteld zijn. Onveilige situaties of onverwachte storingen wil je natuurlijk voorkomen.

 

Door je CV-ketel regelmatig te onderhouden, verklein je het risico op defecten, bespaar je energie en functioneert je CV-ketel veilig. Laat een eenmalige onderhoudsbeurt uitvoeren voor  € 129,- of kies voor een onderhoudsabonnement vanaf € 5,35 per maand.

 

Tip van Gerard, servicemonteur van Geas Energiewacht

Wist je dat Geas Energiewacht al meer dan 50 jaar bestaat? En dat wij inmiddels zo'n 165.000 abonnees hebben? Wij zijn vertrouwd met energie en helpen je graag met verschillende energiegerelateerde diensten.

Een correcte CV-ketel installatie

Je voorkomt onveilige situaties door je CV-ketel te laten plaatsen door een erkend installateur. Bij ons krijg je altijd een compleet pakket geleverd, zodat jouw CV-ketel altijd veilig en energiezuinig wordt opgeleverd. Wij vervangen niet alleen de CV-ketel, maar ook de bijhorende onderdelen. Dit is tegenstelling tot veel andere aanbieders. Veiligheid voorop!

 

Je profiteert van een nieuwe CV-ketel inclusief vakkundige installatie en het installatiepakket:

  • Vervanging van bijhorende onderdelen zoals de rookgasafvoer en het expansievat

Voorkom storingen en onveilige situaties en profiteer van een optimaal wooncomfort. Vervang je CV-ketel en je kunt weer jaren vooruit.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de veiligheid van jouw CV-ketel? Vraag dan gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aan via het formulier hieronder.

 

Geas Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren

  Woningisolatie zorgt er toch voor dat de warmte binnen blijft en niet nodig is in de zomer? Dat zou je denken, maar is niet helemaal...

De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen

‘Stil, duurzaam, mooi en winstgevend’ Na een kleine twintig jaar was de CV-ketel van Jan Helmink aan vervanging toe. Een...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2020 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Geas Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...