Energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen

Verlaag je energieverbruik en plus jouw comfort

Het huis staat centraal in je leven. Een koude vloer, een beetje tocht of een hoge energierekening doet afbreuk aan comfortabel wonen. Toch hebben veel bewoners last van één of meer van deze klachten. Wij helpen je graag op weg om jouw huis comfortabeler en energiezuiniger te maken. Bovendien profiteer je tegenwoordig van aantrekkelijke subsidies en leningen bij het combineren van energiebesparende maatregelen. Je plust je huis samen met Geas!

 

De mogelijkheden op een rij voor een aangenamer thuis

Besparen op je kosten, begint met het doorvoeren van energiebesparende maatregelen. Daarin kennen we veel verschillende mogelijkheden. Hieronder lees je een aantal mogelijke maatregelen die je kunt treffen. De aangegeven besparingscijfers zijn onderzocht door het onafhankelijk voorlichtingsbureau Milieu Centraal. Wij helpen je graag of deze maatregelen bij je passen en wat je kunt besparen.

 

Flink besparen met de hulp van de zon

500 euro besparing per jaar*
Zonnepanelen zijn erg populair. Niet vreemd, aangezien je honderden euro’s kunt besparen op energiekosten. Bovendien heb je oog voor de toekomst, door te kiezen voor milieubewuste en duurzame energie. Tijdelijk is de aanschaf dankzij de BTW teruggave voor particulieren financieel extra aantrekkelijk. Is jouw dak geschikt?
* Bij 10 panelen met een totale opbrengst van 3.000 Wattpiek

 

Koude voeten zijn verleden tijd

Besparing 600 euro per jaar*
De verwarming hoger zetten helpt niet tegen koude voeten. De vloer blijft kil, hoe hoog je het ook stookt. Vloerisolatie helpt daarentegen wel. Gemiddeld voelt de vloer met vloerisolatie 4 graden warmer aan. Bovendien bespaar je zo’n 220 euro per jaar. Naast vloerisolatie, kennen wij ook glas-, dak- en spouwmuurisolatie. De meest rendabele manier om honderden euro’s te besparen is spouwmuurisolatie. Door het opvullen van de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur bespaar je zelfs 650 euro per jaar!
* Bij spouwmuurisolatie

 

Comfortabele warmte met een slimme thermostaat

Past zich automatisch aan

Met een slimme thermostaat regel je de verwarming in huis. Hoe en waar je ook maar wilt. Slimme thermostaten zijn namelijk op afstand bedienbaar via wifi. Daarnaast hebben slimme thermostaten handige functies waarmee het verwarmen van jouw huis efficiënter en aangenamer wordt. Zo leren slimme thermostaten jouw ritme, zodat jouw huis altijd een aangename temperatuur heeft als je thuiskomt.

 

Jouw CV-installatie in balans brengen

15% besparen op energieverbruik
Waterzijdig inregelen zorgt ervoor dat het warme water op een goede manier over de radiatoren wordt verdeeld. Het inregelen is een eenmalige handeling en levert je een besparing op van gemiddeld 15% van jouw energieverbruik.

 

Genieten van schone lucht in huis

Tot wel 83% minder energieverbruik
Ventilatie zorgt voor een gezonde en schone lucht in huis. Sinds de jaren 70 is ventilatie met mechanische afvoer in gebruik. Heb je nog een oude ventilatie-unit van vóór 2005? Verouderde ventilatie-units verbruiken meer energie en maken veel meer lawaai. Door de unit te vervangen bespaar je op energiekosten.

 

Hoe kun je energie besparen?

Zoals je hebt kunnen lezen, kun je op verschillende manieren energie besparen en jouw comfort verhogen. Denk aan jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen, jouw woning isoleren of besparen op gaskosten met een warmtepomp of nieuwe CV-ketel. Maar welke maatregelen passen het beste in jouw situatie?

Wij helpen je graag hiermee verder. Eén van onze adviseurs helpt je op weg naar een lagere energierekening en een hoger comfort. De adviseur komt bij je langs voor een gedetailleerd advies. Je ontvangt een uitgebreid rapport waarin je kunt zien wat je per maatregel kunt besparen. Ook bespreken we de mogelijke subsidies en gunstige leningen met je door.

Je kunt ook online binnen enkele minuten ontdekken hoe je jouw huis energiezuiniger maakt. Met onze PlusJeHuis tool krijg je inzicht in de kosten en besparing op jouw energierekening. In 4 stappen weet je wat je kunt besparen en krijg je een online besparingsadvies met klant-en-klare maatregen. Zo weet je hoe je jouw huis toekomstbestendig kunt maken.

 

Doe de bespaarcheck

Delen op social media
Anderen bekeken ook
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren

  Woningisolatie zorgt er toch voor dat de warmte binnen blijft en niet nodig is in de zomer? Dat zou je denken, maar is niet helemaal...

De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen

‘Stil, duurzaam, mooi en winstgevend’ Na een kleine twintig jaar was de CV-ketel van Jan Helmink aan vervanging toe. Een...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2020 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Geas Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...