Voordelen van je oude ventilatiebox vervangen

Voordelen van je oude ventilatiebox vervangen

Ruim 2 miljoen huishoudens in Nederland maken nog gebruik van een verouderde ventilatiebox. Deze ventilatieboxen zijn vaak ouder dan 10 jaar en verbruiken veel stroom. Dat komt doordat deze nog zijn uitgerust met een wisselstroommotor en dat is terug te zien op je energierekening. Daarnaast maken oude ventilatieboxen vaak meer lawaai en zijn ze minder eenvoudig te bedienen dan nieuwe systemen.

 

Zie hieronder een rekenvoorbeeld voor de besparing per jaar bij de vervanging van je oude ventilatiebox:

  Oude ventilatie-unit (wisselstroom) Nieuwe Eco ventilatie-unit Besparing per jaar
Elektraverbruik in kWh 343 kWh 60 kWh 283 kWh
Elektraverbruik in euro's € 73,- € 13,- € 60,-

*Dit is een indicatie van de besparing, aan bovenstaande berekening kunnen geen rechten worden ontleend. Wij rekenen graag de daadwerkelijke besparing voor je uit.

 

Bespaar tot wel € 60,- op je energiekosten met een nieuwe ventilatiebox

Oude ventilatieboxen werken op wisselstroom. Hierdoor verbruiken de boxen veel meer stroom dan een nieuwe ventilatiebox op gelijkstroom. Bovendien zijn de technieken verbeterd, waardoor de ventilatiebox geluidsarm is. Daarnaast is een nieuwe box te bedienen met een draadloze bediening en kun je bepaalde sensoren op de box aansluiten, zoals een aanwezigheidssensor of luchtvochtigheidssensor. 

 

Draadloos bedieningsgemak

Een nieuwe ventilatiebox laat zich eenvoudig bedienen met de vertrouwde driestandenregelaar. Zo kun je de ventilatiebox bijvoorbeeld hoger zetten tijdens het koken of het douchen. Ook heb je de mogelijkheid om de ventilatiebox draadloos te bedienen. Bediening is mogelijk vanuit de keuken en de badkamer met een RF-regelaar. Je kunt ook gebruik maken van de timer functie, waarmee de unit na een bepaalde tijd vanzelf terugschakelt naar de laatst gekozen stand. 

 

Tip van Martin, adviseur van Geas Energiewacht

Zorg ervoor dat er altijd lucht van buiten naar binnen kan, bijvoorbeeld via roosters, ventielen of klapraampjes. Laat deze roosters dag en nacht open. Dat is in alle huizen belangrijk, maar nog meer bij huizen met mechanische luchtafvoer.

Het vervangen van je oude ventilatiebox

Het vervangen van je oude ventilatiebox levert je veel voordelen op. Hierbij de voordelen op een rijtje:

  • Minder geluidsoverlast
  • Langere levensduur
  • Mogelijkheid tot bediening op afstand
  • € 50,- tot € 70,- besparing per jaar
  • Binnen 5 jaar terugverdiend

Meer weten?

Wil je meer weten over de soorten ventialtieboxen? Stel ons dan jouw vragen en we helpen je graag met gratis en vrijblijvend advies.

 

Geas Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren

  Woningisolatie zorgt er toch voor dat de warmte binnen blijft en niet nodig is in de zomer? Dat zou je denken, maar is niet helemaal...

De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen

‘Stil, duurzaam, mooi en winstgevend’ Na een kleine twintig jaar was de CV-ketel van Jan Helmink aan vervanging toe. Een...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2020 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Geas Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...