Werking warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp verwarmt je huis en tapwater op een energiezuinige manier, je CO2 uitstoot verminderd en met een warmtepomp ben je voorbereid op de toekomst omdat je minder of zelfs geen gas meer nodig hebt. Er zijn twee soorten warmtepompen: hybride- en all electric warmtepompen.

 

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp haalt energie uit de binnen- of buitenlucht en op piekmomenten springt de HR-ketel bij om jouw huis of tapwater te verwarmen. Je kunt deze warmtepomp combineren met je huidige CV-ketel. Als je een stap in de goede richting wilt maken, dan is de hybride warmtepomp een goede tussenoplossing op weg naar gasloos wonen. Je woning moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen zoals goede isolatie en lage temperatuurverwarming (vloer of wand).

 

All electric warmtepomp

Als je helemaal van het gas af wilt, dan is een all electric warmtepomp een goede optie. Een all electric warmtepomp verwarmt jouw woning en zorgt voor warm tapwater zonder gebruik van aardgas. Hiervoor moet je huis goed geïsoleerd zijn en voorzien van lagetemperatuurverwarming (vloer of wand).

 

Werking van een warmtepomp

De werking van een warmtepomp kun je vergelijken met die van een airco of koelkast, maar dan omgekeerd. In plaats van dat de lucht koeler wordt, gebruikt een warmtepomp de warmte in de lucht juist om op een milieuvriendelijke manier een ruimte te verwarmen. Dit doet de warmtepomp met behulp van een koudemiddel. Dit middel haalt warmte uit de lucht waarna het koudemiddel wordt omgezet in een hogere temperatuur. Met de warmte van het koudemiddel wordt vervolgens jouw woning verwarmd door vloer- of wandverwarming.

      

                          Hybride warmtepomp                                                                     All electric warmtepomp     

 

 

Meer informatie over warmtepompen

Wil je meer weten over warmtepompen of wil je een gratis adviesgesprek aanvragen? Vul dan je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren

  Woningisolatie zorgt er toch voor dat de warmte binnen blijft en niet nodig is in de zomer? Dat zou je denken, maar is niet helemaal...

De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen

‘Stil, duurzaam, mooi en winstgevend’ Na een kleine twintig jaar was de CV-ketel van Jan Helmink aan vervanging toe. Een...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail
Wij zijn Energiewacht

Geas Energiewacht, Energiewacht Groep en Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...