4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren

4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren

 

Woningisolatie zorgt er toch voor dat de warmte binnen blijft en niet nodig is in de zomer? Dat zou je denken, maar is niet helemaal waar. Het kan ook veel voordeel opleveren om je huis in de zomer te isoleren. Wij hebben 4 redenen opgesomd om je woning juist in de zomer te isoleren!

 

Mijn woning isoleren in de zomer?

In de zomer wil je lekker genieten van het weer en een vakantie. Woningisolatie is niet echt direct iets om tijdens de zomer mee bezig te zijn. Toch kan het wel nuttig zijn!

 

Isolatie houdt het huis lekker koel

Isoleren zorgt ervoor dat de warmte niet ontsnapt door kieren en naden, maar in huis blijft. Dat is één van de grote voordelen van isoleren. In de zomer is dat niet nodig. Maar wist je dat isolatie er ook voor zorgt dat het juist koel blijft in de zomer? Door goede woningisolatie – met name spouwmuur- en dakisolatie – kan de warme buitenlucht jouw huis niet in. Zo warmt het huis niet zo snel op.

 

Wachten op een afspraak? Niet in de zomer!

Tijdens de herfst en winter zijn veel mensen bezig met isolatie. Hierdoor kan het wel eens voorkomen dat je lang moet wachten voordat er een isolatie-expert op bezoek komt. Dat is in de zomer niet het geval. Niet veel mensen isoleren hun woning in de zomer, waardoor het voor veel bedrijven een stuk rustiger is. Hierdoor zijn er amper wachttijden.

 

Geen last van onvoorziene weersomstandigheden

Amper wachttijden, en je hebt bijna geen last van onvoorziene weersomstandigheden – zoals strenge vorst – waardoor de isolatiemaatregelen niet uit te voeren zijn. In de winter gebeurt het nog wel eens dat het door het (koude) weer niet mogelijk is om de werkzaamheden uit te voeren. De afspraak moet dan verzet worden. In de zomer komt dit bijna niet voor!

Direct besparen op de energierekening

Het isoleren van de woning zorgt dat de warmte binnen blijft waardoor de verwarming minder hard hoeft te werken. Dit betekent een directe besparing op de energierekening. Dit geldt ook in de zomer.

En wordt het heel heet buiten? Met goede isolatie kun je de hete buitenlucht langer tegenhouden. Zo hoef je geen ventilator of airco aan te schaffen, die meer energie verbruiken om te zorgen voor verkoeling. Dat scheelt in de aankoop én energiekosten.

 

Lees meer over woningisolatie

 

Subsidieverhoging voor isolatie

Dit jaar kun je extra besparen op het isoleren van jouw woning. Sinds juni is de subsidie tijdelijk verhoogd. Je krijgt dit jaar tot 30% van jouw investering in isolatie terug. Laat deze zomer nog jouw huis isoleren en profiteer van deze tijdelijke verhoging. Wij helpen je daar graag bij.

 

Meer weten?

Wil je graag meer over het isoleren van je woning in de zomer weten? Vul dan hieronder het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend advies! 

 

Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
subsidie woningisolatie
Isolatie subsidie tijdelijk verhoogd naar 30% in 2020

De overheid wil de landelijke uitstoot van CO2 verkleinen en stimuleert daarom de aanschaf van energiebesparende producten en maatregelen. Zo...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail
Wij zijn Energiewacht

Geas Energiewacht, Energiewacht Groep en Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...