zonneboiler systeem

Welk zonneboiler systeem past bij mij?

Bij het kiezen van een zonneboiler is het erg belangrijk om te bepalen hoeveel warm water je huishouden verbruikt per dag. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe groter het voorraadvat moet zijn.

 

Een zonneboiler geeft het meeste rendement als de boiler is geplaatst richting het zuiden. Een zonnecollector die geplaatst is op een dak naar het oosten of westen geeft ook voldoende rendement. Zelfs op een bewolkte dag of in de winter kun je nog plezier hebben van je zonneboiler!


Op het dak moet je natuurlijk voldoende ruimte hebben. Hoeveel ruimte is afhankelijk van de hoeveelheid warm water dat je verbruikt met je huishouden. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe groter het voorraadvat en hoe meer zonnecollectoren om het water in het voorraadvat op temperatuur te houden. Voor een huishouden met 4 personen is een collector van 4 m2 geschikt, met een voorraadvat van 150 tot 200 liter (bij een gemiddeld gebruik van warm water). Voor een tweepersoonshuishouden is een collector van 2m2 geschikt met een voorraadvat van ongeveer 100 liter.

 

Meer informatie?

Heb je meer informatie nodig over welk zonneboiler systeem het beste bij jou past? Vul dan hieronder het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend advies.

 

Geas Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren

  Woningisolatie zorgt er toch voor dat de warmte binnen blijft en niet nodig is in de zomer? Dat zou je denken, maar is niet helemaal...

De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen

‘Stil, duurzaam, mooi en winstgevend’ Na een kleine twintig jaar was de CV-ketel van Jan Helmink aan vervanging toe. Een...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2020 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Geas Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...