Hoe werkt een zonneboiler?

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler systeem bestaat uit meerdere delen. Zo heb je een zonnecollector nodig, die geïnstalleerd moet worden op het dak. Het hoogste rendement haal je met een zonnecollector richting het zuiden, maar ook op het oosten en westen haal je nog voldoende rendement. In de zonnecollector zit een circulerende vloeistof die de warmte uit de collector naar het voorraadvat brengt. Via een warmtewisselaar wordt de warmte aan het leidingwater afgedragen.


Het voorraadvat is goed geïsoleerd, zodat het water warm blijft. Het water kan vervolgens gebruikt worden als warm tapwater. De CV-ketel wordt gebruikt als naverwarmer, zodat je een constante temperatuur van het leidingwater krijgt. Te koud water wordt bijverwarmd, te warm water wordt vermengd met koud water.

 

Meer weten?

Heb je vragen over de zonneboiler? Vul dan het formulier hieronder in en wij helpen jou graag verder.

 

Geas Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren

  Woningisolatie zorgt er toch voor dat de warmte binnen blijft en niet nodig is in de zomer? Dat zou je denken, maar is niet helemaal...

De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen

‘Stil, duurzaam, mooi en winstgevend’ Na een kleine twintig jaar was de CV-ketel van Jan Helmink aan vervanging toe. Een...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2020 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Geas Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...