Na aanschaf zonnepanelen

Btw teruggave zonnepanelen

Honderden euro's voordeel met btw teruggave

Je hebt de term 'btw-teruggave' vast al eens voorbij zien komen voor zonnepanelen. De overheid heeft bepaald dat de btw over de aanschaf van zonnepanelen teruggevraagd kan worden via de Belastingdienst. Door het btw bedrag terug te vragen verdien je jouw zonnepanelen nog eerder terug! Als je zonnepanelen aanschaft kun je nagenoeg het gehele btw bedrag terugvragen. Hiervoor moet je je aanmelden bij de Belastingdienst als startende ondernemer. Wij helpen je hier graag bij en ontzorgen je met onze gratis btw teruggave service.

 

Gratis btw teruggave service t.w.v. € 149,95

Na de installatie helpen wij met het terugvragen van de btw op de installatie. Wij zorgen ervoor dat je het geld terugkrijgt van de overheid en dat je er vervolgens geen omkijken meer naar hebt. Deze service t.w.v. € 149,95 verlenen we tijdelijk gratis! Je kunt het hele btw bedrag terugvragen, zowel van de arbeidskosten als van de materialen. Dit scheelt je honderden euro's!

 

Voordelen btw teruggave via Geas Energiewacht:

  • Via de Belastingdienst vraag je het btw bedrag over je zonnepanelen terug
  • Wij ontzorgen je met onze gratis btw teruggave service
  • Je krijgt honderden euro's terug waardoor je de zonnepanelen eerder hebt terugverdiend

Goed om te weten

De ontheffing van btw geldt alleen als je jaarlijks maximaal € 1.345,- aan btw af zou moeten dragen voor de teruggeleverde stroom. Maar eigenlijk blijft elke particulier onder deze grens. Je betaalt in het jaar dat je de zonnepanelen hebt aangeschaft wel btw over de opgewekte stroom, maar dit is een erg laag bedrag. De Belastingdienst heeft hiervoor het zogenaamde 'forfaitbedrag' opgesteld zodat je niet zelf hoeft te berekenen hoeveel je gaat opwekken met jouw zonnepanelen. Het forfaitbedrag wordt dan verrekend in het terug te krijgen btw bedrag. Dit wordt allemaal voor je geregeld als je gebruik maakt van de gratis btw teruggave via Geas Energiewacht.

 

Daarnaast is er sinds 1 januari 2019 een termijn gesteld om btw terug te vragen. Deze termijn was niet vastgesteld, maar is sinds 1 januari 2019 beperkt tot 6 maanden na afloop van het jaar van aankoop. Dus als je in 2018 zonnepanelen hebt aangeschaft, dan kun je de btw tot 1 juli 2019 terugvragen. 

 

Meer informatie over de btw teruggave vind je op de website van de Belastingdienst.

 

Meer weten?

Wil je meer informatie over de aanschaf en btw-teruggave van de zonnepanelen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aan.

 

Geas Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
cv-ketel vervangen
Waarom CV-ketel vervangen?

Wanneer je bij Geas Energiewacht je CV-ketel vervangt profiteer je naast een energiezuinige CV-ketel ook nog eens van de beste installatie en...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2019 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.