Na aanschaf zonnepanelen

Btw teruggave zonnepanelen

Honderden euro's voordeel met btw teruggave

Je hebt de term 'btw-teruggave' vast al eens voorbij zien komen voor zonnepanelen. De overheid heeft bepaald dat de btw over de aanschaf van zonnepanelen teruggevraagd kan worden via de Belastingdienst. Door het btw bedrag terug te vragen verdien je jouw zonnepanelen nog eerder terug! Als je zonnepanelen aanschaft kun je nagenoeg het gehele btw bedrag terugvragen. Hiervoor moet je je aanmelden bij de Belastingdienst als startende ondernemer. Wij helpen je hier graag bij en ontzorgen je met onze gratis btw teruggave service.

 

Gratis btw teruggave service t.w.v. € 149,95

Na de installatie helpen wij met het terugvragen van de btw op de installatie. Wij zorgen ervoor dat je het geld terugkrijgt van de overheid en dat je er vervolgens geen omkijken meer naar hebt. Deze service t.w.v. € 149,95 verlenen we tijdelijk gratis! Je kunt het hele btw bedrag terugvragen, zowel van de arbeidskosten als van de materialen. Dit scheelt je honderden euro's!

 

Voordelen btw teruggave via Energiewacht:

  • Via de Belastingdienst vraag je het btw bedrag over je zonnepanelen terug
  • Wij ontzorgen je met onze gratis btw teruggave service
  • Je krijgt honderden euro's terug waardoor je de zonnepanelen eerder hebt terugverdiend

Goed om te weten

In het jaar dat je de zonnepanelen hebt aangeschaft betaal je wel btw over de opgewekte stroom, maar dit is een erg laag bedrag.  De Belastingdienst heeft hiervoor het zogenaamde 'forfaitbedrag' opgesteld zodat je niet zelf hoeft te berekenen hoeveel je gaat opwekken met jouw zonnepanelen. Het forfaitbedrag wordt dan verrekend in het terug te krijgen btw bedrag. Dit wordt allemaal voor je geregeld als je gebruik maakt van de gratis btw teruggave via Energiewacht.

 

Binnen 6 maanden na het einde van het kalenderkwartaal waarin je de Zonnepanelen hebt aangeschaft, dient de aanvraag tot btw teruggave bij de Belastingdienst gedaan te zijn. Daarna kan ook nog, maar dan is het risico aanwezig dat je aanvraag wordt afgewezen door de Belastingdienst.

 

Sinds 1 januari 2020 is de regelgeving aangepast. In sommige situaties moeten een aantal aanvullende stappen genomen worden om te zorgen dat je de btw terug kunt vragen. Als je één van de volgende vragen met ‘ja’ moet beantwoorden, kunnen extra stappen nodig zijn:
Heb je al eerder btw op zonnepanelen teruggevraagd? 
Ben je al ondernemer of wil je binnen 3 jaar ondernemer worden?
Is de btw op de factuur € 2.500 of meer?  
Staat het energiecontract op naam van iemand anders?
Ook in deze situatie helpen we je graag en ontzorgen je met onze gratis btw teruggave service.

 

Meer weten?

Wil je meer informatie over de aanschaf en btw-teruggave van de zonnepanelen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aan.

 

Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren

  Woningisolatie zorgt er toch voor dat de warmte binnen blijft en niet nodig is in de zomer? Dat zou je denken, maar is niet helemaal...

De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen

‘Stil, duurzaam, mooi en winstgevend’ Na een kleine twintig jaar was de CV-ketel van Jan Helmink aan vervanging toe. Een...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail
Wij zijn Energiewacht

Geas Energiewacht, Energiewacht Groep en Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...