Zonnepanelen specificaties

Zonnepanelen specificaties

Op deze pagina lees je alles over de specificaties van de typen zonnepanelen die Energiewacht aanbiedt.

 

Zonnepanelen; soorten en specificaties

Het kiezen uit verschillende zonnepanelen is niet het makkelijkste onderwerp, maar wij proberen je verder te helpen. Aan de hand van onderstaande uitleg kun je vast verder. Liever direct advies van één van onze adviseurs? Dat kan natuurlijk ook; gratis en vrijblijvend. 

 

Belangrijke specificaties van een zonnepaneel

Over de wereld zijn er veel verschillende producenten die zonnepanelen aanbieden. Helaas is de ene producent de andere niet. Ook zijn de zonnepanelen allemaal verschillend. Hieronder een aantal specificaties en factoren die belangrijk zijn bij het aanschaffen van zonnepanelen. 

 

Kies een goede fabrikant

Bij het kiezen van een zonnepaneel is de keuze voor een bepaalde fabrikant erg belangrijk. Op de markt zijn namelijk (met name Chinese) bedrijven die snel geld willen verdienen en daarom lage prijzen aanbieden. Mocht zo’n bedrijf omvallen dan kun je vaak geen aanspraak doen op je fabrieksgarantie. 

 

Wij hebben daarom een aantal partijen geselecteerd, waar wij in geloven. Je hebt dan ook tot 25 jaar fabrieksgarantie. 

 

Maximale Wattpiek

Fabrikanten vermelden het vermogen van een zonnepaneel in maximale Wattpiek (Wp). Dit betekent nog niet dat de opbrengst gelijk is aan het aantal Wattpiek. Dit heeft met het aantal factoren te maken, zoals de plaatsing van de panelen, maar ook het aantal zonuren. Onze ervaring leert dat je tussen de 80% en 95% opwekt in kWh’s ten opzichte van het totaal aantal Wattpiek.

 

Een gemiddeld zonnepaneel levert ongeveer 250 tot 260 Wattpiek. Wij leveren zonnepanelen met nog een hoger vermogen. Wij hebben zonnepanelen in ons assortiment met 320 Wattpiek! Je hebt dus minder panelen nodig om hetzelfde vermogen op te wekken. 

 

Module efficiency

De module efficiency geeft aan hoeveel energie van licht door zonnepanelen in elektriciteit omgezet kan worden. naast de module efficiency wordt ook vaak de cel efficiency. Een zonnepaneel bestaat namelijk uit meerdere zonnecellen. Hoe hoger de module of cel efficiency, hoe meer rendement een zonnepaneel geeft.  

 

Keurmerken & certificaten

Keurmerken geven richting bij het kiezen van een goed en betrouwbaar product. Ook bij zonnepanelen helpen ze je bij het kiezen van het beste product. Zo moet het CE keurmerk vermeld zijn op de zonnepanelen, anders mogen ze niet in Nederland worden verkocht. Het CE keurmerk is een Europees merkteken dat het product voldoet aan de Europese wetgeving. 

 

Daarnaast wordt het Duitse TÜV keurmerk wereldwijd gezien als één van de meest betrouwbare keurmerken. Hebben de zonnepanelen onder andere deze keurmerken? Deze keurmerken bieden meer zekerheid dat het paneel kwalitatief goed is. Uiteraard hebben al onze zonnepanelen deze certificaten.

 

Meer weten?

Wil je gratis en vrijblijvend advies over de verschillende zonnepanelen? Vul dan het onderstaande formulier in en we helpen je graag verder.

 

Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren

  Woningisolatie zorgt er toch voor dat de warmte binnen blijft en niet nodig is in de zomer? Dat zou je denken, maar is niet helemaal...

De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen

‘Stil, duurzaam, mooi en winstgevend’ Na een kleine twintig jaar was de CV-ketel van Jan Helmink aan vervanging toe. Een...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail
Wij zijn Energiewacht

Geas Energiewacht, Energiewacht Groep en Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...