voordelen zonnepanelen

Voordelen zonnepanelen

De zon: dé oneindige bron van gratis energie

In Nederland wordt de ene na de andere zonnepanelen installatie opgeleverd. Ook investeert de overheid veel in zonne-energie. Waarom? Kort door de bocht is het antwoord even makkelijk als eenduidig: zonnepanelen leveren veel geld op! Maar er zijn nog meer voordelen...

 

zonnepanelen energielabelZonne-energie: dé bron van duurzame energie

Zonnepanelen zijn schoon, duurzaam en hebben geen nadelige effecten. De zon als energiebron is oneindig en gratis te gebruiken. Je bent minder afhankelijk van  je energieleverancier en de stijgende energiekosten. Met zonnepanelen heb je als het ware je eigen energiecentrale, zonder risico’s. Je maakt gebruik van een onuitputtelijke energiebron: de zon. Terwijl we zien dat de voorraad van olie, kolen en gas langzaam opraakt.

 

Verbeter je energielabel door zonnepanelen

Dit label geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Door bijvoorbeeld te investeren in zonnepanelen, krijg je een beter energielabel en stijgt de waarde van je woning. Als je het huis gaat verkopen of verhuren staat je huis aantrekkelijker in de markt, omdat je een beter energielabel hebt en daardoor minder aan stroomkosten kwijt bent.

 

Zonnepanelen: goed voor het milieu

Ook voor het milieu zijn er voordelen: zonnepanelen zorgen voor je eigen groene energie. Zonne-energie is schoon en 100% duurzaam. Door energie op te wekken met zonnepanelen verklein je de CO2-uitstoot van je huishouden.

 

Forse besparing op je energiekosten

Het grootste voordeel is voor veel mensen de energiebesparing. Aangezien je zelf energie opwekt, hoef je minder energie van je energieleverancier af te nemen. Hierdoor bespaar je veel geld. Dit bedrag loopt op tot honderden euro’s per jaar. Zo kun je met 10 panelen al bijna 500 euro per jaar besparen. De investering is eenmalig en de besparingen komen jaarlijks terug.

  

Zonnepanelen ook voordelig in de herfst en winter

Wist je dat zonnepanelen ook een goede investering zijn in de herfst en winter? Zonnepanelen werken namelijk erg goed wanneer de temperatuur wat lager ligt en het relatief onbewolkt is. Van die koude winterdagen, met vorst aan de grond en geen wolkje aan de lucht zijn dus ideaal weer voor zonnepanelen.

 

Ook in de herfst kun je nog volop van de zon profiteren en niet alleen met mooi weer. Zonnepanelen werken het beste met direct licht, maar wekken ook nog energie op met bijvoorbeeld lichte bewolking. Bovendien spoelt de regen je zonnepanelen weer schoon. Weer of geen weer, met zonnepanelen haal je altijd een zonnig gevoel in huis.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de voordelen van zonnepanelen? Stel ons dan je vraag via het formulier en wij helpen jou graag verder! 

 

Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren
4 redenen om juist in de zomer je woning te isoleren

  Woningisolatie zorgt er toch voor dat de warmte binnen blijft en niet nodig is in de zomer? Dat zou je denken, maar is niet helemaal...

De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen

‘Stil, duurzaam, mooi en winstgevend’ Na een kleine twintig jaar was de CV-ketel van Jan Helmink aan vervanging toe. Een...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail
Wij zijn Energiewacht

Geas Energiewacht, Energiewacht Groep en Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...