zonnepanelen in de winter

Zonnepanelen in de winter rendabel?

Zonnepanelen in de winter

Zonnepanelen maken gebruik van zonlicht om energie op te wekken. Dit betekent echter niet dat zonnepanelen alleen presteren met warme dagen en in de winter geen energie opwekken. Er wordt namelijk vaak gedacht dat koude temperaturen zorgen voor een verminderde opbrengst of zelfs helemaal geen opbrengst.

 

De kou zorgt juist voor een betere geleiding en minder weerstand, waardoor ze beter werken. Echter heb je in de wintermaanden minder zonuren en meer bewolking dan in de zomerse maanden. Dit zorgt voor minder zoninstraling dan in het voorjaar. Kortom, zonnepanelen zijn ook in de winter rendabel, ze wekken alleen wat minder energie op dan in de maanden met veel zonuren.

 

Het beste rendement voor jouw zonnepanelen

In de lentemaanden behaal je het beste rendement van jouw zonnepanelen. Dan staat de zon hoog waardoor het recht op de panelen kan schijnen en is het nog wel relatief koel. Wil je in deze maanden profiteren van de zon en heb je nog geen zonnepanelen? Dan is het aan te raden om ze in de winter, in januari of februari, te laten installeren om op tijd te zijn voor de piekmaanden. Ook pak je dan al de eerste zonnestralen mee.

 

In de wintermaanden kunnen zonnepanelen prima worden geïnstalleerd. Alleen onder extreme winterse omstandigheden kan het voorkomen dat de installatie wordt uitgesteld. Dit omdat de installatie dan niet veilig kan worden uitgevoerd, door bijvoorbeeld gladheid op het dak.

 

Meer weten?

Kortom: ook in de wintermaanden zijn zonnepanelen rendabel. Als je direct wil profiteren van de meest zonnige maanden dan is het aan te raden om de zonnepanelen in de winter te laten installeren. Wil je meer weten over zonnepanelen en het beste advies in jouw situatie? Vul dan hieronder het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend advies.

 

Geas Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 
Delen op social media
Anderen bekeken ook
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen

‘Stil, duurzaam, mooi en winstgevend’ Na een kleine twintig jaar was de CV-ketel van Jan Helmink aan vervanging toe. Een...

cv-ketel vervangen
Waarom CV-ketel vervangen?

Wanneer je bij Geas Energiewacht je CV-ketel vervangt profiteer je naast een energiezuinige CV-ketel ook nog eens van de beste installatie en...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2020 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Geas Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten