Besparing met zonnepanelen

Zonnepanelen opbrengst

Als je weet dat je woning geschikt is en hoeveel zonnepanelen je kunt plaatsen, wil je natuurlijk ook een indicatie hebben van hoeveel je kunt besparen. Wij berekenen de opbrengst van zonnepanelen in Kilowatt uur (kWh). Het vermogen van een zonnepaneel wordt weergeven in Wattpiek. Wattpiek is het maximale vermogen dat een zonnepaneel kan leveren.

 

Natuurlijk levert een zonnepaneel niet zoveel kWh als aan Wattpiek is aangegeven. Dit heeft met een aantal factoren te maken zoals de plaatsing van de panelen en het aantal zonuren. Onze ervaring leert dat je afhankelijk van de condities tussen de 80% en 95% opwekt in kWh’s ten opzichte van het totaal aantal Wattpiek.

 

Indicatie van de besparing met zonnepanelen

Onderstaande tabel geeft een indicatie van de zonnepanelen opbrengst en hoeveel je kunt besparen. Wij rekenen in het voorbeeld met 88% van de totale Wattpiek (290 Wattpiek per paneel). In de besparing per jaar nemen we de verwachte stijging van de energieprijzen niet mee.

 

Aantal panelen Benodigde oppervlakte Totale Wattpiek Opbrengst in kWh Energiebesparing per jaar*
6 9 1.770 1.558 € 324,-
8 13 2.360 2.077 € 432,-
10 16 2.950 2.596 € 540,-
12 19 3.540 3.115 € 648,-
14 23 4.130 3.634 € 756,-
16 26 4.720 4.154 € 864,-

 

*Dit is een indicatie. Wij rekenen graag de daadwerkelijke besparing voor je uit. Wij houden geen rekening met stijgende energieprijzen, waardoor de besparing per jaar wellicht hoger kan uitvallen.

 

In enkele stappen weten wat je bespaart met de zonnepanelencheck

Volg de stappen en binnen twee minuten weet je precies of je woning geschikt is en wat jij kunt besparen met zonnepanelen.

 

 

Rekenvoorbeeld van 10 zonnepanelen

De getoonde besparing hieronder is een rekenvoorbeeld. Met 10 zonnepanelen kun je al € 540,- per jaar besparen. In aanschaf kost je een 10 zonnepanelen installatie exclusief btw € 3.746,-. Het btw bedrag kun je namelijk terugvragen.

 

Rekenvoorbeeld  
Investering 10 zonnepanelen € 3.746,-
Besparing per jaar € 540,-
Terugverdientijd

6,9 jaar

 

Honderden euro’s voordeel met btw teruggave!

Het aanschaffen van zonnepanelen is nu wel heel aantrekkelijk. Je kunt namelijk het hele btw bedrag terugvragen van de installatie. We hebben inmiddels al vele klanten kunnen helpen om de betaalde btw terug te vragen. Dit bedrag kan oplopen tot honderden euro’s. Je vraagt het btw bedrag terug op arbeidskosten en de materiaalkosten. Op bijvoorbeeld een installatie van 12 panelen krijg je maar liefst € 800,- terug! 

 

Let op dat er sinds 1 januari 2019 een termijn is gesteld om de btw terug te vragen. Deze termijn is beperkt tot 6 maanden na afloop van het jaar van aankoop. Dus als je in 2018 zonnepanelen hebt aangeschaft, dan kun je de btw hiervan tot 1 juli 2019 terugvragen.

 

Meer weten?

Door het terugvragen van de btw bij de overheid verdien je nog eerder jouw zonnepanelen terug. Wij helpen je hier kosteloos mee, deze service verlenen wij je graag. Het is niet bekend hoelang deze regeling duurt, dus profiteer snel. Onze adviseur vertelt je graag meer. Vraag daarom gratis en vrijblijvend advies via het onderstaande formulier.

 

Geas Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 

 

Delen op social media
Anderen bekeken ook
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen
De woning van... Jan en Leny Helmink in Haaksbergen

‘Stil, duurzaam, mooi en winstgevend’ Na een kleine twintig jaar was de CV-ketel van Jan Helmink aan vervanging toe. Een...

cv-ketel vervangen
Waarom CV-ketel vervangen?

Wanneer je bij Geas Energiewacht je CV-ketel vervangt profiteer je naast een energiezuinige CV-ketel ook nog eens van de beste installatie en...

Plaats een reactie
Bericht *
Naam *
E-mail

© 2020 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Geas Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten