Energiebespaarlening ‘Ik investeer slim’

De lening is in heel Nederland geldig 

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen te financieren. De lening kan gebruikt worden voor vrijwel alle energiebesparende maatregelingen, zoals woningisolatie, zonneboilers of zonnepanelen. Wil je de lening gebruiken voor zonnepanelen, houd er dan rekening mee dat 75% van deze lening gebruikt kan worden voor zonnepanelen. Het resterende percentage moet geïnvesteerd worden in andere energiebesparende maatregelen.

Te lenen bedragIndicatie rente*Eenmalige kostenLooptijdEerder aflossen
Minimaal  2.500,- tot maximaal 25.000,- 1,9-2,7%2% van het totale bedrag7, 10 of 15 jaar afhankelijk van het bedragBoetevrij aflossen mogelijk

*Kijk voor de actuele rente en meer voorwaarden van de lening op de website www.ikinvesteerslim.nl.
 

Energiebespaarlening Overijssel

Extra voordelig lenen voor Overijsselaars

Woningeigenaren en VvE's in Overijssel kunnen momenteel aanspraak maken op de Energiebespaarlening Overijssel. Dit is een extra voordeel voor Overijsselaars op de huidige NEF-lening (Energiebespaarlening 'ik investeer slim'). Vanuit het Nationaal Energiebespaarfonds is eenmalig 1,7 miljoen beschikbaar gesteld, waardoor de rente voor bewoners uit Overijssel zal zakken met 0,5% tot 0,9%. Maximaal 75% van de lening mag geïnvesteerd worden in zonnepanelen, de overige 25% moet bestaan uit andere energie besparende oplossingen.

Te lenen bedragIndicatie rente*Eenmalige kostenLooptijdEerder aflossen
Minimaal  2.500,- tot maximaal 25.000,- 1,2-1,6%2% van het totale bedrag7, 10 of 15 jaar afhankelijk van het bedragBoetevrij aflossen mogelijk

*Kijk voor de actuele rente en meer voorwaarden van de lening op de website www.ikinvesteerslim.nl.

Subsidie voor energiebesparende maatregelen

De overheid heeft een subsidieregeling getroffen voor energiebesparende maatregelen. Helaas is het budget dat beschikbaar gesteld was voor de subsidie van een aantal maatregelen volledig uitgeput, je kunt daarvoor dus geen subsidie meer aanvragen. Ben je benieuwd welke regionale subsidies er mogelijk zijn?

Doe de check!

*Subsidie check (www.energiesubsidiewijzer.nl)

BTW korting voor isolatie

Extra besparen op het isoleren van je woning

De overheid heeft de BTW-korting op de arbeidskosten, voor het aanbrengen van isolatie, besloten te handhaven. Zo betaal je geen 21% BTW op de isolatiewerkzaamheden, maar 6% BTW. Dit scheelt dus flink in de investeringskosten. 

Woningisolatie

Investeringssubsidie duurzame energie ISDE

De investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is door de overheid ingevoerd om Nederlandse huishoudens en bedrijven te stimuleren om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. De investeringssubsidie duurzame energie geeft een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Zowel zakelijke als particuliere gebruikers kunnen de subsidie aanvragen.

Subsidie voor zonneboilers

Bespaar gemiddeld 650 euro

In 2018 is het nog steeds mogelijk om subsidie aan te vragen voor een zonneboiler! Een huishouden zal hierdoor op de aanschaf van een zonneboiler gemiddeld 650 euro kunnen besparen. De subsidie op een zonneboiler bedraagt gemiddeld 1.000 euro in 2018. Hierdoor is de investering in een zonneboiler nog rendabeler. Lees meer over zonneboilers

Lees meer over de subsidie

Subsidie voor warmtepompen

Bespaar gemiddeld 1500 euro

In verband met de overheidsplannen voor het aardgasvrij maken van alle woningen in Nederland in 2015, is er subsidie beschikbaar gesteld voor de aanschaf van warmtepompen. Deze subsidie kan variëren van € 1100,- tot meer dan € 2000,- op de aanschafprijs, afhankelijk van het type apparaat en het vermogen. Lees meer over warmtepompen.

Lees meer over de subsidie

Tip van Detlef!

Heb je interesse in zonnepanelen? Particulieren kunnen het hele BTW bedrag terugvragen bij de overheid. Dit scheelt je honderden euro's. Je vraagt het BTW bedrag terug op arbeidskosten en de materiaalkosten. Op bijvoorbeeld een installatie van 12 zonnepanelen krijg je maar liefst 900 euro terug! 

Stel gerust je vraag

Heb je vragen over de leningen of subsidies? Wij helpen je graag! 

Vul onderstaande gegevens in. Wij nemen vervolgens contact met je op. Direct bellen naar 053 852 85 00 kan natuurlijk ook. 

Contact over:*
Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Opmerking