Waarom verdwijnt het TF-signaal

 

Met het TF-signaal kunnen de netbeheerders de energiemeter van het dagtarief naar het nachttarief schakelen. Het TF-signaal wordt ook gebruikt voor het automatisch verwarmen van uw elektrische boiler. Het TF-signaal is verouderde techniek. En nu het elektriciteitsnet steeds digitaler wordt, zijn deze signalen steeds minder nodig. Daarom hebben de netbeheerders besloten om te stoppen met het TF-signaal. Meer over dit besluit leest u op de site van de netbeheerders.

Wat betekent dit voor u

 

Het verdwijnen van het TF-signaal kan gevolgen hebben voor u. Sommige elektrische boilers verwarmen 's nachts het water. Deze schakelen soms met behulp van het TF-signaal. Wanneer het TF-signaal verdwijnt, zal de elektrische boiler niet meer 's nachts opwarmen. Per 1 juli zal hij dan aan of uit staan. Dit is afhankelijk van de manier waarop de boiler is aangesloten en of er een slimme meter is toegepast. 

 

Wanneer de elektrische boiler de hele dag en nacht aan blijft staan, dan zal de boiler het water opwarmen, op het moment dat de watertemperatuur daalt. Dit kan in de avond en 's nachts zijn, maar na 1 juli ook overdag. het kan zijn dat uw energierekening daardoor iets hoger wordt. Maar als uw boiler uit blijft staan, dan warmt de boiler het water niet meer op. U heeft vanaf dat moment alleen nog koud water, totdat u de boiler zelf weer (handmatig) inschakelt. Als er bij u thuis een slimme meter hangt hebt u geen last van het wegvallen van het TF-signaal. 

Wat kunt u doen?

 

Als u wilt dat uw elektrische boiler het water allleen 's nachts blijft verwarmen, dan zijn er verschillende mogelijkheden als alternatief voor het TF-signaal. U kunt hiervoor het stappenplan gebruiken op de website van Netbeheer Nederland.

 

Moet uw boiler worden aangepast?

 

De netbeheerders bieden alle klanten zonder slimme meter, vóórdat het signaal verdwijnt, een gratis slimme meter aan. Hiervoor kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw netbeheerder.

Wij zijn Energiewacht

Geas Energiewacht, Energiewacht Groep en Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...