Wij gaan voor je aan de slag

 

Super! We gaan voor je aan de slag. Dat wil zeggen dat we binnenkort langs komen om de zonnepanelen op jouw dak te plaatsen. Maar hoe zit het nu precies met de installatie, plaatsing van de zonnepanelen of omvormer, bekabeling en meer. Voor het gemak hebben wij al deze punten op een rijtje gezet. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Wij gaan voor je aan de slag

Om de installatie soepel te laten verlopen, willen wij je vragen rekening te houden met onderstaande punten:

  • Onze installateur voert op diverse plekken in huis werkzaamheden uit, onder anderen in de meterkast. Wij willen je vragen deze werkplekken vooraf vrij te maken zodat de installateur er gemakkelijk bij kan.
  • Uit ervaring weten we dat het handig is om enkele reserve dakpannen voorhanden te hebben. We willen je vragen voor de zekerheid 5 extra dakpannen klaar te leggen.
  • Na afloop van de installatie vragen wij jou of een tekenbevoegde vervanger het opleverdocument te ondertekenen.


De installatie

Op de installatiedatum arriveert ons Solarteam tussen 8.00 – 10.00 uur. De installateurs nemen het installatietraject met jou door zodat je precies weet wat er gaat gebeuren. De installateurs voeren de werkzaamheden uit volgens de laatst geldende veiligheidsbepalingen en -richtlijnen en Arbeidsomstandighedenwet (Arbo).

 

Plaatsing zonnepanelen

Wanneer de zonnepanelen op een schuin dak worden geplaatst, bevestigt de installateur speciale haken onder de dakpannen aan de balken van het dak. De rails waar de zonnepanelen op worden vastgezet, worden vastgezet op deze haken. Op platte daken zorgt de installateur voor plaatsing van de zonnepanelen op losstaande frames. Die frames worden verstevigd met betonnen tegels. In alle gevallen houdt de installateur zich aan de regels voor vergunningsvrij plaatsen.

 

Plaatsing omvormer

Ook de omvormer krijgt een goede plek. Het is bekend dat de omvormer het beste presteert wanneer deze in een goed geventileerde ruimte wordt geïnstalleerd. De installateur bepaalt samen met jou welke locatie daarvoor gebruikt wordt.

 

Bekabeling

Tijdens de installatie van de zonnepanelen en de omvormer trekt de installateur een aantal nieuwe kabels in de woning. De installateur monteert de bekabeling in speciale kabelgootjes of buisjes op de wand. Hij gaat daarbij uit van de meest directe route binnenshuis, of de meest direct route buitenshuis. Er vindt geen hak- en breekwerk plaats. Indien er een koof of een loze leiding in de woning aanwezig is, wordt daar vanzelfsprekend gebruik van gemaakt. Heb je nog aanvullende wensen tijdens de installatie, zoals het aanbrengen van extra bekabeling, dan kan je die tijdens het gesprek met de installateur bespreken. Deze wensen kunnen wel leiden tot extra kosten. Deze worden altijd vooraf met je besproken.

 

Afronding

Na de installatie wordt het opleverdocument opgesteld en ondertekend. In dit opleverdocument staan ook eventuele bijzonderheden.

 

Afzegging installatie

Een veilige installatie van zonnepanelen is afhankelijk van gunstige weersomstandigheden. Bij slecht weer (zoals sneeuw, wind, ijzel en onweer) of bij extreme temperaturen is het niet verantwoord om het zonnepanelensysteem te installeren. Mocht die situatie zich onverhoopt voordoen, dan stellen we je daar direct telefonisch van op de hoogte. Ook maken we meteen een nieuwe afspraak voor de installatie zodat je alsnog snel je eigen stroom kunt opwekken.

 

De installatie is afgerond! En nu?

  • Gefeliciteerd! De installatie is afgerond en je begint direct met besparen. Je dient nog wel enkele zaken zelf op te pakken:
  • Neem contact op met uw energieleverancier zodat zij het voorschotbedrag kunnen verlagen.
  • Meld je aan via Energieleveren.nl
  • Zodra je onze factuur heeft ontvangen, kan je je aanmelden voor de btw-teruggave-service. ​Aanmelden gaat via de volgende stappen:

Stap 1. Meld je aan op: www.btw-zonnepanelen.nl/btw-teruggave-geas/
Stap 2. Vul alle gegevens volledig in en upload alle benodigde bestanden
Stap 3. Na goedkeuring wordt je tijdelijk aangemeld als ondernemer en ontvang je een btw-nummer en inloggegevens
Stap 4. De Belastingdienst stuurt je vervolgens diverse poststukken toe. Deze stukken zijn puur ter informatie. Het is van belang dat je deze gegevens doorneemt en goed bewaart
Stap 5. Nadat je het btw-bedrag retrour heeft ontvangen word je automatisch weer afgemeld als ondernemer


Binnen 2 weken na de installatie van de zonnepanelen ontvang je van ons een e-mail. In deze e-mail kan je een account aanmaken waarmee u uw zonnepanelensysteem kunt monitoren.

Meer informatie

Mocht je nog vragen hebben, schroom dan niet contact met ons op te nemen. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 088 555 3000 of vul onderstaand formulier in.

 

Hoe wil je dat wij contact met je opnemen?*

Energiewacht verwerkt jouw gegevens om jouw aanvraag te verwerken. Ook verwerken we jouw gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer informatie over het gebruik van jouw persoonsgegevens en de mogelijkheid om je hiervoor af te melden vind je in ons privacy statement.

 
 
Wij zijn Energiewacht

Geas Energiewacht, Energiewacht Groep en Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...