Nefit Topline CV-ketels

Nefit Topline CV-ketels

Op 9 januari JL is het nieuwsbericht verspreid dat de ketels van Nefit Topline, geproduceerd tussen 2006 en 2009, levensgevaarlijk zouden zijn. 

Het betreft ketels waarvan de warmtewisselaar een risico zou vormen. Deze zou door hitte kunnen vervormen. Hierdoor kan rookgas en koolmonoxide lekken.
De genoemde problemen zijn sinds de eerste meldingen hierover enkele jaren geleden door ons en Nefit besproken. Sinds een aantal jaar zijn we dan ook specifiek gaan letten op kromgetrokken warmtewisselaars en niet deugdelijke branders en brander klemmen. 

Al geruime tijd vervangen wij tijdens onze servicebezoeken diverse brander kappen en warmtewisselaars conform protocol. We kunnen echter niet 100% garanderen dat we inmiddels alle Nefit Topline ketels onderhanden hebben genomen.

Heb jij een Nefit Topline CV-ketel en denk je de situatie niet te vertrouwen? Dan kun je contact met ons opnemen. Je kunt een terugbelverzoek indienen door een mail te sturen naar informatie@geas.nl met daarin je naam, adres, postcode en telefoonnummer. Wij kunnen voor je nakijken welke werkzaamheden rondom jouw ketel zijn uitgevoerd.

UPDATE:

Omdat veel consumenten de brander via vervroegd onderhoud willen laten vervangen is er een tekort aan branders ontstaan. Nefit doet er alles aan de branderproductie te verhogen maar zullen de komende maanden niet volledig aan de verhoogde vraag kunnen voldoen. 

Er is daarom besloten om een alternatief aan te bieden aan consumenten waar de brander nog niet vervangen is. 
Consumenten kunnen gebruik maken van een hoog inruilbedrag voor het huidige TopLine toestel, indien de consument kiest voor een nieuw Nefit HR-toestel of een Nefit EnviLine warmtepomp. 

De inruilbedragen liggen tussen de €600,- en €785,- *  Meer informatie lees je hier. 

De verklaring van Nefit is hier te lezen.

 

*Actievoorwaarden


Terug naar nieuwsoverzicht