60 miljoen subsidie voor energiebesparende maatregelen

60 miljoen subsidie voor energiebesparende maatregelen

Per 15 september 2016 kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen via het Rijk. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie, moeten er minstens twee verschillende soorten isolatie van voldoende omvang toepasbaar zijn. Dit kan isolatie zijn van het dak, de gevel, de vloer/bodem of spouwmuur of hoogrendementsglas. 

De subsidie bedraagt circa 20% van de isolatiekosten, bij een kwalitatief en prijstechnisch bedrijf. Vereniging van eigenaren komen ook in aanmerking voor deze subsidie voor hun complex met koopwoningen. Vve’s kunnen daarnaast ook subsidie krijgen voor energieadvies en het maken en begeleiden van duurzaam meerjarig onderhoudsplan.

Aanvullende subsidie

Naast de subsidie van twee verschillende soorten isolatie, kan er ook subsidie aangevraagd worden voor aanvullende maatregelen. Hieronder valt bijvoorbeeld isolerende deuren, energiezuinige kozijnen bij driedubbel glas, warmteterugwinning etc. Als het hele huis of gebouw wordt voorzien van deze energiebesparende maatregelen, kan er ook nog een extra subsidie ontvangen worden van €4.000,-. Kijk voor aanvullen eisen in editie nr. 45219 van de staatscourant.

Subsidie aanvragen kan per 15 september 2016 via de website van de rijksoverheid voor Ondernemend Nederland.

Meer info over woningisolatie

 


Terug naar nieuwsoverzicht