1.500 monteurs gezocht voor verduurzaming woningen en gebouwen

1.500 monteurs gezocht voor verduurzaming woningen en gebouwen

De servicebedrijven van Essent, waaronder Energiewacht, zien een sterke groei in duurzame en energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. Om aan die vraag te voldoen, zijn er in de aankomende drie jaar zeker 1.500 vakmensen nodig. De invulling van het klimaatakkoord zal leiden tot een nog grotere vraag naar verduurzamingsmaatregelen. Om alle servicebedrijven aan voldoende personeel te helpen de komende jaren, start Essent een wervingscampagne voor monteurs.

 

We merken dat klanten steeds vaker kiezen voor zonnepanelen, aanvullende isolerende maatregelen of warmtepompen. Deze groei wordt ook bevestigd door onderzoeksbureau GFK. Uit onderzoek bleek dat in 2018 140.000 huishoudens kozen voor zonnepanelen, bijna 600.000 huishoudens (aanvullende) isolerende maatregelen hadden genomen en 66.000 huishoudens voor een warmtepomp kozen. En daarnaast zeggen honderdduizenden huishoudens te overwegen een van bovengenoemde producten aan te schaffen.

 

Sander Leenders, algemeen directeur servicepartnerbedrijven bij Essent: "Door het Klimaatakkoord neemt de nu al grote vraag naar het verduurzamen van woningen en gebouwen alleen maar toe. Dat is een fantastische ontwikkeling, maar alleen daarvoor al hebben onze servicebedrijven 1.500 vakmensen nodig in de aankomende drie jaar. Zonder vakmensen gaat Nederland de doelstelling van 49% CO2 reductie in 2030 niet halen."


Energiewacht wil samen met Essent bijdragen aan het behalen van die klimaatdoelstellingen door haar klanten te helpen hun CO2 uitstoot per 2025 met 20% terug te brengen. En daar zijn vakmensen voor nodig. 

 

Lees hier het hele bericht.


Terug naar nieuwsoverzicht

Wij zijn Energiewacht

Geas Energiewacht, Energiewacht Groep en Energiewacht gaan samen verder als één bedrijf onder één naam.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...