Appartementen  Baston Wonen

Appartementen Baston Wonen

In 2020 moeten huizen en woningcorporaties gemiddeld energielabel B hebben. Dit is afgesproken in het Energieakkoord van 2019. Woningbouwcorporatie Baston Wonen wil 39 appartementen uit de jaren ’80 comfortabel en energiezuinig maken. Zij willen het energielabel van G verhogen naar minstens B zonder grootschalige renovatie. 

 

De oplossing

Door Hagemans vastgoedonderhoud worden de woningen van nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas voorzien en worden de daken gerenoveerd. Verder wordt er door ons een warmtepomp geplaatst. Dit is de enige manier om het label te verhogen zonder een grote renovatie. Het voordeel hiervan is dat door een warmtepomp direct energielabel A wordt behaald. Om de woningen van Baston Wonen duurzaam te verwarmen is er gekozen voor een warmtepomp in combinatie met laagtemperatuurconvectoren. Hierin zit een ventilator die lucht van buiten vermengt met warme lucht van binnen. Deze convector meet zelf de luchtkwaliteit in de woning en bepaald het toerental zelf van de ventilator. 

 

Het resultaat

Baston Wonen wil van energielabel G naar energielabel minstens B gaan. De bewoners zullen straks meer comfort ervaren e en wonen dan in een heel energiezuinige woning. Dit komt door de nieuwe kunststof kozijnen, warmtepomp, laagtemperaturenconvectoren en de dakrenovatie gaan de woningen van energielabel G naar energielabel A.

 

Daikin Awards

Onlangs hebben wij ons aangemeld voor de Daikin Awards in de categorie Comfort met het project van Baston Wonen. Daikin Awards heeft als doel: samen zetten we ons in voor een aangenaam, duurzaam en gezond binnen- en buitenklimaat. Zij beloven innovatieve en duurzame concepten.

 

Vind jij duurzaamheid ook belangrijk en wil je ons helpen door te stemmen op het project?

Bekijk het project dan op de website van de Daikin Awards.

www.daikinaward.nl/projecten/project-bergvrede/


Terug naar nieuwsoverzicht

© 2020 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Geas Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...