Eerste meterwisselingen Liander geplaatst

Eerste meterwisselingen Liander geplaatst

Het afgelopen jaar hebben wij samen met onze collega Servicepartners en in opdracht van netwerkbeheerder Liander gewerkt aan een project voor het vervangen van bestaande energiemeters voor slimme meters. 

 

Deze week zijn de eerste meterwisseling voor Liander uitgevoerd.

 

De komende twee jaar gaan wij slimme meters plaatsen bij ca. 300.000 adressen, incl. inpandige saneringen. Geas Energiewacht is hierbij verantwoordelijk voor het plaatsen van ca. 70.000 slimme meters. Deze opdracht gaan wij samen uitvoeren met onze collega Servicepartners.

 

De slimme meter

De slimme meter is een digitale energiemeter die je meterstanden automatisch doorstuurt naar je energieleverancier. De energieleverancier kan zo gedetailleerde verbruiksoverzichten leveren. Dit geeft de eindgebruiker extra gemak en meer inzicht in het energieverbruik.

 

Het plaatsen van de slimme meters levert een bijdrage aan een duurzame toekomst. Aan de slimme meter kun je een energieverbruiksmanager koppelen in de vorm van een app. Zo zie je direct hoe je kunt besparen op je energieverbruik. 

 

Veiligheid

De Essent Servicepartners Kemkens, Energiewacht Groep, Energiewacht en Geas Energiewacht zijn er in geslaagd om de certificaten ‘ISO-27001’ en ‘Veiligheidsprestatieladder’ te behalen voor het bedrijfsonderdeel 'Slimme Meters'. Dit bedrijfsonderdeel is verantwoordelijk voor het plaatsen van slimme meters in opdracht van netbeheerders. 

 

Zowel zakelijke- als particuliere opdrachtgevers kunnen er op rekenen dat zeer zorgvuldig zal worden omgegaan met vertrouwelijke gegevens. 


Verder is een goede basis gelegd om blijvend aandacht te schenken aan veiligheidsgedrag en het verbeteren daarvan. 


Terug naar nieuwsoverzicht

© 2019 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.