Geas Energiewacht komt met Energie Bespaar Garantie

Geas Energiewacht komt met Energie Bespaar Garantie

Energie besparen en een verbetering van je wooncomfort, wie wil dat nou niet? Nog aangenamer wordt het als je energieverbruik structureel 35 tot 60% daalt. Daarom zijn we trots op een nieuw plan, dat we nu samen met Essent aan woningbezitters kunnen presenteren.

De Energie Bespaar Garantie: één plan voor alles 

Er zijn nogal wat mogelijkheden om je woning energiezuiniger te maken. En nu is er één plan waarmee je je huis eenvoudig fors energiezuiniger maakt. Geas Energiewacht en Essent bundelen hun krachten in de Energie Bespaar Garantie:
• Je laat de coördinatie en de uitvoering over aan één bedrijf: Geas Energiewacht
• Je maandelijkse termijnbedrag wordt direct verlaagd
• Je kunt de realisatie betalen uit de daarmee ontstane financiële ruimte, zodat je woonlasten niet of nauwelijks stijgen
• Via de overheid/gemeente geniet je van speciale subsidies en financieringsregelingen
Hiermee hopen we samen met de overheid bij te dragen aan het behalen van de doelstellingen in het energie akkoord van 2020 en het verminderen van de uitstoot van het broeikasgas CO2.

Een gegarandeerde energie besparing

In Enschede zijn er ongeveer 26.000 koopwoningen met een bouwjaar voor 1985. Daarvan verbruiken naar schatting 7.000 huishoudens jaarlijks gemiddeld meer dan 2.250 m³ gas per jaar. “De gemiddelde kosten om deze woningen energiezuinig te maken bedragen zo’n 7.000 tot 14.000 euro. Dat is voor veel mensen een behoorlijke drempel om te investeren in energiebesparende maatregelen”, legt Frank van Hunsel uit, directeur van Geas Energiewacht.

Van Hunsel: “Met de Energie Bespaar Garantie garanderen we dat bewoners structureel gemiddeld 35 tot 60% energie  besparen, op basis van de gekozen maatregelen. We verlagen direct het maandelijkse termijnbedrag voor energie. Bewoners die de maatregelen zelf financieren merken dan meteen het voordeel van hun investering. Woningeigenaren die een financiering nodig hebben, krijgen door de voorschotverlaging op hun energierekening ruimte, om de maatregelen te financieren. De totale maandlasten blijven nagenoeg gelijk, terwijl het comfort en de waarde van het huis worden verhoogd.” 

Pilot in Enschede

Geas Energiewacht start begin 2016 met een pilot voor dit nieuwe energiebesparende plan in Enschede. Voor meer informatie over deze pilot zijn er verschillende informatieavonden georganiseerd in november. Tijdens zo’n avond zal directeur Frank van Hunsel van Geas Energiewacht je alles vertellen over de Energie Bespaar Garantie. Aan de hand van rekenvoorbeelden wordt ook meer duidelijk voor jouw persoonlijke situatie.

Samen met Essent zijn al uitnodigingen verstuurd voor de informatieavonden. 
De Energie Bespaar Garantie is voor woningeigenaren met een woning gebouwd voor 1985 en met een jaarlijks gasverbruik van 2.250 m³ of meer. De pilot wordt gestart met zo’n 100 woning eigenaren uit Enschede. Wanneer je voldoet aan bovenstaande criteria en woonachtig bent in Enschede, maar geen uitnodiging hebt gehad, kun je je alsnog aanmelden om naar de informatieavond te komen. Neem contact op met onze klantenservice om je aan te melden voor zo’n informatieavond.

Directeur Frank van Hunsel van Geas Energiewacht heeft op 17-11-2015 het een en ander uitgelegd over de Energie Bespaar Garantie aan TV Enschede FM.
Beluister het geluidsfragment met TV Enschede FM.

Nu alvast op de hoogte blijven?

De pilot in Enschede is de eerste stap in dit nieuwe plan. Begin 2016 zal er ook een pilot gestart worden met een gemeente in Gelderland. Uiteindelijk wordt dit nieuwe plan breed uitgerold. Vind je dit een interessant onderwerp en wil je nu alvast op de hoogte gehouden worden om op een later moment alsnog ook deel te gaan nemen? Vul dan hieronder je mailadres in.

Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Contactmethode*
Opmerking*
 
 


Terug naar nieuwsoverzicht