Energieakkoord begint vruchten af te werpen

Energieakkoord begint vruchten af te werpen

Volgens het jaarlijkse rapport Nationale Energie verkenning (NEV) 2017 begint het Energieakkoord zijn vruchten af te werpen. De groei van zonnepanelen is bijvoorbeeld aanzienlijk verhoogd. Daar waar was gerekend op 80.000 huishoudens, maken nu 400.000 huishoudens gebruik van zonnepanelen. Voorzitter Doekle Terpstra van Brancheorganisatie reageert positief op het rapport. Hij stelt dat we in 2023 uitkomen op een aandeel van 17,3 % hernieuwbare energie. Hiermee wordt het doel gehaald van 16% uit het energieakkoord.

De vergroening van de warmtevoorzieningen in woningen en gebouwen blijven achter. Echter, met de nieuwe kabinetsplannen om nieuwbouw niet meer op aardgas aan te sluiten zal dit punt snel worden omgezet. Met behulp van warmtepompen en zonnepanelen wordt verwarmen met aardgas overbodig en door de toepassing van zonnepanelen en de hybride warmtepomp in combinatie met de CV-ketel kunnen we circa 50 procent op het aardgasverbruik besparen.

 

De energietansitie leidt volgens de NEV 2017 tot een forse groei van de werkgelegenheid die oploopt tot 64.000 arbeidsjaren in 2020. Niet onbekend is dat de toenemende vraag in de installatiesector nu al leidt tot krapte in de arbeidsmarkt. De komende jaren wordt er verwacht dat er extra werk is voor zo´n 20.000 extra technici. Uneto-VNI heeft een convenant met de overheid ondertekend dit voorjaar om tot 2020 50.000 huishoudens en 10.000 klein zakelijke klanten te helpen bij het besparen van meer energie en het zelf opwekken van duurzame energie. Het beoogde resultaat zou gelijk staan aan het energieverbruik van ongeveer 150.000 huishoudens. Lees meer over het positieve rapport duurzame energie.
*Installatie.nl


Terug naar nieuwsoverzicht

© 2020 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Geas Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...