Nationaal Energiebespaarlening in Overijssel nu nog voordeliger

Nationaal Energiebespaarlening in Overijssel nu nog voordeliger

Het investeren in energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen en woningisolatie, zijn vaak grotere investeringen. Als ondersteuning is daarom Het Nationaal Bespaarfonds opgericht. Woningeigenaren kunnen via Energiebespaarlening gemakkelijk een lening aanvragen. De kosten van deze lening zijn vaak veel lager dan de maandelijkse besparingen. Door een extra subsidie van de provincie Overijssel op deze lening, in de vorm van een rentekorting op de lening, kan er door woningeigenaren in Overijssel nog voordeliger geleend worden. 

 

Provincie Overijssel richt zich op duurzaamheid

De provincie Overijssel heeft als doelstelling gesteld dat in 2020 minimaal 45% van alle koopwoningen minimaal een energielabel B moet hebben. Om deze doelstelling te bereiken heeft de provincie Overijssel, in navolging van de duurzaamheidslening, de Energiebespaarlening Overijssel in het leven geroepen. De rentekorting van de provincie Overijssel is voor woningeigenaren een extra steuntje in de rug om aan de slag te gaan met het energiezuiniger maken van hun woning.

 

Sneller de investering terugverdienen

Het tot de beschikking gestelde bedrag van in totaal 1,7 miljoen, zorgt ervoor dat de investering in energiezuinige oplossingen nog sneller is terugverdient. Hoewel de rente op het Nationaal Energiebespaarfonds al aantrekkelijk is, zal de rente in Overijssel nog eens met 0,5% tot 0,9% dalen. Dit heeft een positieve impact op de terugverdientijd en daarom een gunstig moment om te investeren in energiebesparende maatregelen.

 

Het Nationaal Besparingsfonds is niet de enige subsidie die aangeboden wordt op het gebied van energiebesparing. Wil je weten met welke subsidies je nog meer kan besparen, kijk dan op onze subsidie en regelingen pagina.


Terug naar nieuwsoverzicht

© 2019 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.