Lager rendement door foute installatie Zonnepanelen

Lager rendement door foute installatie Zonnepanelen

De Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis vinden dat er nog te veel mis gaat bij de installatie van zonnepanelen. Hierdoor is het rendement van veel zonnepanelen lager dan wordt beloofd.

 

Doordat er nog zoveel mis gaat bij installatie, lopen mensen die zonnepanelen hebben aangeschaft geld mis. Daarnaast wordt er niet altijd veilig gewerkt op de daken en ontstaan er gevaarlijke situaties met stroom. Dat hebben de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis gezegd in het programma Reporter Radio (KRO-NCRV). Volgens de organisaties leveren veel zonnepanelen niet het rendement op dat wordt beloofd. 

 

Geen keurmerk

Installateurs houden te weinig rekening met de ligging van de panelen en schaduw. Daarnaast worden panelen geplaatst op plekken waar het eigenlijk niet mogelijk is om zonlicht op te vangen. Daardoor hebben de panelen nauwelijks rendement. Van de 1000 tot 1500 bedrijven die zonnepanelen installeren, hebben er slechts 33 een keurmerk.

 

De Consumentenbond wil dat er een standaardofferte voor het plaatsen van zonnepanelen komt. Mensen betalen soms te veel voor zonnepanelen, omdat van tevoren niet wordt gecommuniceerd wat het installeren kost.

 

Elk dak is anders

De adviseurs bij Geas Energiewacht kijken per dak wat de mogelijkheden zijn. Daarom wordt er altijd eerst een adviesgesprek bij je thuis ingepland om de verschillende situaties te kunnen bekijken. Er wordt een advies op maat gegeven en gekeken naar wat er wel en niet mogelijk is op jouw dak.


Terug naar nieuwsoverzicht

© 2018 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.