Geas doneert 2 laadpalen aan Roessingh

Geas doneert 2 laadpalen aan Roessingh

Vandaag heeft Roessingh twee laadpalen voor elektrische fietsen/handbikes en een lantaarn in ontvangst mogen nemen uit handen van Geas energiewacht. Beide zijn voorzien van zonnepanelen zodat de benodigde elektriciteit duurzaam wordt opgewekt. De laadpalen zijn bestemd voor patiënten van Roessingh die met een elektrische fiets/handbike naar Roessingh komen voor therapie. 

 

Leefomgeving

Geas Energiewacht en de voormalige aandeelhouders van Geas wilden graag iets betekenen voor een stichting in Twente die veel goeds doet in de regio. Er is voor Roessingh gekozen omdat deze organisatie mensen helpt weer zo actief mogelijk te worden en (toekomst)perspectief te krijgen. Bovendien wilde Geas iets aanbieden waar patiënten van Roessingh gemak van hebben en wat bijdraagt aan de verduurzaming van onze leefomgeving.

 

Duurzame energie

Samen met de Technische Dienst van Roessingh is ervoor gekozen om twee laadpalen voor elektrische fietsen of handbikes te plaatsen. Patiënten die met met deze vervoermiddelen naar Roessingh komen voor therapie kunnen deze gebruiken. Ook is een lantaarn geplaatst op een plek bij de parkeerplaats die ’s avonds en ‘s nachts erg donker is. De laadpalen en lantaarn zijn voorzien van een zonnepaneel zodat de benodigde elektriciteit met zonlicht – op een duurzame manier - opgewekt wordt. De verlichting brandt ’s avonds op stroom die overdag geproduceerd is door het zonnepaneel. De laadpalen leveren de hele dag elektriciteit. 

 

Gert Harm ten Bolscher, algemeen directeur Geas energiewacht: "Geas Energiewacht zorgt er al ruim 50 jaar voor dat alle 165.000 klanten veilig, duurzaam en comfortabel kunnen wonen en werken. Wij willen iedereen in staat stellen hun leefwereld te verbeteren door het inzetten van de ongekende mogelijkheden van energie. Met deze gift kunnen we patiënten van Roessingh een steuntje bieden door de inzet van duurzame energie."

 

Marc van Gestel, bestuurder Roessingh: “Roessingh is als innovatieve organisatie voortdurend bezig met duurzaamheid. Naast het alert omgaan met energie zijn de laadpalen en de lantaarn een mooie aanvulling voor onze patiënten om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren."


Terug naar nieuwsoverzicht

© 2020 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Geas Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten