Geas Energiewacht plant fruitbomen in Afrika

Geas Energiewacht plant fruitbomen in Afrika

Naast het planten van bomen geven zij ook voorlichtingen aan lokale gemeenschappen en scholen hoe belangrijk een gezond eco-systeem is. Dit helpt de effecten van global warming en ontbossing te verminderen, beschermt de inheemse bossen en creëert werkgelegenheid en inkomsten voor lokale gemeenschappen in Malawi. 

 

De type bomen die voornamelijk worden geplant zijn de Guave en Papaya fruitbomen en daarnaast snelgroeiende bomen zoals Senna Siamea, dennen en Eucalyptus soorten.

 

Malawinese gezinnen, boeren, scholen en gemeenschapsclubs kweken deze bomen zelf. De kwekers worden voorzien van zaailingen en soms van apparatuur. Ook geeft de organisatie training en houden zij het hele jaar door in de gaten dat zoveel mogelijk zaailingen klaar zijn om in het regenseizoen te planten. De zaailingen worden vervolgens uitgeplant in boomgaarden, bospercelen en rondom de huishoudens. Arme Malawische gezinnen profiteren van de consumptie en opbrengsten van het fruit.

 

Geas Energiewacht draagt hieraan bij door elke week manden met vers fruit voor haar medewerkers bij Fruitful Office te bestellen. Voor elke fruitmand die zij bezorgen, plant Ripple Africa 1 fruitboom in Malawi. Dit betekent voor de maanden april tot en met juni 2018, dat 247 fruitbomen in Malawi zijn geplant namens Geas Energiewacht.

 

Wil jij net als al onze medewerkers ook elke dag vers fruit op je werk ontvangen? Kijk dan op onze 'Werken bij' pagina.

 

Bron: Fruitful Office


Terug naar nieuwsoverzicht

© 2020 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Geas Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...