Eigen bedrijfsschool Geas Energiewacht

Eigen bedrijfsschool Geas Energiewacht

De eigen bedrijfsschool wint terrein

Steeds meer grote installatiebedrijven nemen het heft in eigen hand en starten met een eigen bedrijfsschool. Door een tekort aan technisch personeel en een beperkte instroom via reguliere opleidingen wordt een bedrijfsschool steeds belangrijker. Ook wordt de bedrijfsschool ingezet om eigen personeel bij te spijkeren en wordt het gebruikt voor trainingen in nieuwe duurzame technieken.

 

Praktijklessen

Wij merken dat een eigen bedrijfsschool, maar ook een serieuze ondersteuning van leerlingen, helpt bij het werven van nieuwe monteurs. “De praktijklessen doen wij in eigen huis”, zegt onze opleidingscoördinator Marco Lammers. “Voor de theorie gaan de meeste jongens naar het ROC. Dat wij op een heel serieuze manier aandacht besteden aan de begeleiding van onze leerlingen, zingt daar wel rond. Sterker nog, er zijn zelfs leerlingen die aanvankelijk een andere richting deden maar alsnog voor de installatietechniek kiezen. Omdat ze horen dat wij op een serieuze manier met dit onderwerp bezig zijn en dat ze bij ons de kans krijgen om door te groeien.”

 

Techniek van gisteren

Toch is dat niet de enige reden. Marco Lammers ziet dat de praktijkruimtes van veel ROC’s technisch niet up-to-date zijn. “Als je kijkt naar de reguliere opleidingen dan krijgen leerlingen daar een goede basis mee. Maar met de techniek van gisteren”, zegt Lammers. “Onze praktijkruimte staat vol met de nieuwste technieken, die allemaal met elkaar verbonden zijn. Daar leren ze stoeien met energie. Ik denk dat het reguliere onderwijs zich moet richten op de brede basis van de techniek. Het vak zelf zullen leerlingen toch echt bij het installatiebedrijf moeten leren. Daarvoor gaan de ontwikkelingen te snel.”

 

Wil je het hele artikel lezen? Klik dan op deze link voor het artikel in Installatie en Sanitair.

 

Bron: Vakblad Installatie en Sanitair


Terug naar nieuwsoverzicht

© 2020 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Geas Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...