Geld duurzaamheidslening provincie Overijssel is op

Geld duurzaamheidslening provincie Overijssel is op

De duurzaamheidslening is voor velen een manier om relatief goedkoop en eenvoudig te toch vaak hogere benodigde investeringen voor maatregelen als woningisolatie of zonnepanelen beschikbaar te stellen. Op de lening geldt namelijk een zeer gunstig rente percentage, waardoor het lenen goedkoop en gemakkelijk is.

De provincie Overijssel heeft echter deze week aangegeven op haar website dat het geld beschikbaar voor de duurzaamheidslening in 2015 op is. Inwoners van de provincie Overijssel hebben in slechts 7 maanden tijd het budget voor 2015 van de duurzaamheidslening weten op te maken. Voor de verduurzaming van Nederland en de populariteit van zonnepanelen en isolatie is dit goed nieuws. Voor toekomstige geïntereseerden is dit minder goed nieuws.

Lopende aanvragen duurzaamheidslening worden alsnog in behandeling genomen

Op dit moment zijn er nog ruim 600 aanvragers die op een reactie van de provincie wachten. Er is inmiddels bekend dat er voldoende extra geld is vrijgekomen om alle reeds ingediende aanvragen te kunnen honoreren (alleen wanneer deze aanvragen voldoen aan alle voorwaarden). Dit geldt alleen voor de reeds ingediende aanvragen.

Voldoende alternatieven voor de duurzaamheidslening

Voor diegene die geïnteresseerd zijn in de aaschaf van zonnepanelen; geen nood. Er zijn voldoende alternatieven en vergelijkbare regelingen beschikbaar. Op de website van energiesubsidiewijzer kun je op basis van je woonplaats een overzicht krijgen van de beschikbare regelingen.

Heb je vragen over de duurzaamheidslening?

Heb je een lopende aanvraag en wil je meer weten? Neem dan contact op met de provincie Overijssel via hun website. Dit bericht geldt uiteraard niet voor aanvragen uit andere provincies.

Voor vragen over subsidie of lening aanvragen en natuurlijk over zonnepanelen kun je uiteraard contact met ons opnemen. We helpen je graag verder.

Naam*
Postcode*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Contactmethode*
Opmerking*
 
 

Terug naar nieuwsoverzicht