Het afkopen van huurcontracten voor CV-ketels

Het afkopen van huurcontracten voor CV-ketels

Geas Energiewacht kiest er bewust voor geen moeilijke constructies toe te passen. Wij hanteren het principe ‘wat je ziet is wat je krijgt’ voor ons geen ingewikkelde contracten of kleine regels.

Wij hanteren bij de berekening van de afkoopsom voor het huurcontract het volgende vertrekpunt:
Het aankoopbedrag  / door het totaal aantal maanden tijdens de looptijd van het contract * het aantal resterende maanden + 125 euro administratiekosten.

Het oorspronkelijke aankoopbedrag wordt dus lineair afgeschreven. Dit kunnen we het beste met een rekenvoorbeeld uitleggen:

Bij ons kun je een CV-ketel voor 15 jaar huren. 15 jaar is 180 maanden.

Meneer Janssen heeft een huurcontract afgesloten op 1 mei 2008, maar gaat verhuizen en wil per 1 mei 2015 zijn huurcontract afkopen. Dat betekent dat meneer Janssen 7 jaar heeft gehuurd en dat er nog 8 resterende jaren zijn. 8 jaar is 96 maanden.

Als meneer Janssen destijds gekozen zou hebben voor het kopen van de CV-ketel, dan was het aankoopbedrag 2.000 euro inclusief installatiekosten.

Bij de afkoop berekenen wij altijd 125 euro administratiekosten.

Dat betekent dat meneer Janssen nu een bedrag van 2.000/180 * 96 + 125 = 1.191,67 euro dient te voldoen voor de afkoop van de huurovereenkomst.

Wij hopen dat we hiermee wat onrust kunnen wegnemen. Ons belangrijkste doel is de tevredenheid van onze 135.000 klanten. En dat in de breedste zin van het woord, dus ook bij de afkoop van huurcontracten. Wij zijn blij dat onze klanten onze dienstverlening gemiddeld een 8,9 geven. En dat 97% ons aanbeveelt. Dat geeft ons energie om optimaal te werken aan jouw wooncomfort!

Wij staan voor je klaar. Als je vragen hebt over bovenstaande dan kun je ons bellen op
053 852 85 00 of stuur een e-mail naar informatie@geas.nl. Je krijgt altijd snel antwoord.


Terug naar nieuwsoverzicht