Investeringssubsidie Duurzame Energie

Investeringssubsidie Duurzame Energie

Voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) heeft het kabinet in 2018 een bedrag vrijgemaakt van 100 miljoen euro. Dat is 10 miljoen meer dan vorig jaar. Wel gelden per 1 januari 2018 iets andere voorwaarden voor de tegemoetkoming in de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen. Al sinds 2016 kunnen zakelijke- en particuliere gebruikers subsidie krijgen bij de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen met een klein vermogen. De Investeringssubsidie Duurzame Energie komt voort uit het Energieakkoord in 2013. De meerjarige ISDE-regeling loopt door tot en met 31 december 2020.

 

Subsidie

De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort toestel en de energieprestatie daarvan. Sinds de introductie van de regeling in 2016 is de warmtepomp het toestel waarvoor het meeste subsidie wordt aangevraagd, zowel door de particuliere als door de zakelijke markt. Kijk voor meer informatie op onze subsidiepagina.

 

Nieuwe voorwaarden

Per 1 januari 2018 worden de voorwaarden van de ISDE-subsidie weer enigszins gewijzigd. Zo moet de aanvrager per 1 januari een bewijs aanleveren dat de apparaten geïnstalleerd zijn door een deskundige installateur. Dit bewijs kan bijvoorbeeld een factuur van een installateur of aannemer zijn. Lees meer over de nieuwe ISDE-subsidie voorwaarden.


Terug naar nieuwsoverzicht

© 2020 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.

Corona virus (COVID-19)

Lees meer over de maatregelen die Geas Energiewacht heeft genomen tegen het Corona virus.

Sluiten
Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...